De eerste keer wintersport, waar op te letten?

Met de winter voor de deur gaat ook de actieve wintersportseizoen weer van start. Voor vele fanatieke wintersporters een vakantie waar reikhalzend naar uitgekeken wordt. Voor degene die nog nooit op wintersport zijn geweest groeit de nieuwsgierigheid elk jaar iets meer. Moet het er dit jaar toch maar eens van komen? We helpen je in dit blog goed voorbereid op wintersport te gaan!

Het juiste skigebied

Wanneer je voor de eerste keer een wintersportvakantie wilt gaan beleven is het aan te raden om het juiste gebied uit te kiezen. Een gebied met veel uitgestrekte blauwe pisten met goede voorzieningen is ontzettend prettig wanneer je beginnend skiër (of snowboarder) bent. Vaak zijn er in deze gebieden voldoende skischolen en barsten zij daarnaast van de vele andere activiteiten als rodelen, een sneeuwwandeling maken en zwemmen. Kijk ook wat het bijliggende dorp te bieden heeft naast het skigebied. Wellicht zijn er culturele uitjes te ondernemen en is het dorp daarnaast gezellig om je de avonden ook goed te vermaken. Bekijk en vergelijk hier skigebieden.

Wintersportuitrusting

Zoals op elke reis is zeker ook een wintersportvakantie een reis om goed verzekerd te zijn! Kijk goed in jouw verzekeringspolis waar je voor gedekt bent wanneer je op wintersport gaat. Zo is een wintersportdekking in vele polissen niet opgenomen en zal deze apart afgesloten dienen te worden. Dit geldt niet alleen voor eventuele ongelukken op de pisten maar vaak ook diefstal of het kwijtraken van skibenodigdheden tijdens de vakantie. Wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten kan het dus zo zijn dat deze de risico’s niet volledig afdekt! Mocht je buiten Europa op wintersport willen gaan is een reisverzekering met werelddekking uiteraard van toepassing.

Actie versus relaxen

Op je eerste skivakantie zal je al gauw ontdekken dat je op de pisten een bepaalde conditie nodig hebt. Belangrijk is dan ook om van tevoren een juiste basisconditie op te bouwen zodat je op de pisten heerlijk kunt genieten. Veel mensen maken dan ook de beginnersfout om de eerste dagen maximaal lang op de latten te blijven gaan om zoveel mogelijk te kunnen skiën. Deze inspanning zijn we totaal niet gewend en daarom is het juist van belang in het begin te doseren. Het is en blijft natuurlijk ook een vakantie dus ga er gerust eens een dag er op uit om je lekker eens op te laden in een spa of welness gelegenheid.

Bezoek een skischool

Wil je optimaal van je wintersport genieten raden we je aan om van tevoren een skischool te bezoeken. Zo heb je de basis reeds onder de knie en kun je maximaal genieten op jouw wintersport. Daarnaast heeft elk skigebied ook diverse skischolen waar je gerust een uur of twee per dag vervolglessen zou kunnen nemen. Je zult merken dat het leren van skiën met vallen op opstaan gaat, maar dat het uiteindelijk vooral om genieten gaat op een leuke en actieve manier!

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.