Stedentrip naar Bremen

Bremen

Stedentrip Bremen

Bremen is gelegen in Noord-Duitsland en is met ruim 550.000 inwoners de tiende stad van Duitsland. Ondanks dat het land veelal opgedeeld is in grotere deelstaten waarvan meestal meerdere steden deel uit maken geld voor de stad Bremen geheel iets anders. Samen met de Bremerhaven vormt de stad als het ware een eigen enclave, genaamd ‘Vrije Hanzestad Bremen’, binnen de grotere deelstaat Neder-Saksen. Deze kleine op zichzelf staande deelstaat is autonoom en heeft een eigen bestuur.

De naam Hanzestad heeft Bremen te danken aan deelname aan het samenwerkingsverband dat is aangegaan tussen verschillende steden en Handelaren in de middeleeuwen. Door middel van samenwerking probeerden de kooplieden deze roerige tijden te doorstaan en hun koopwaar te beschermen. Van oorsprong dus gesticht en ontwikkeld als handelsstad krijgt Bremen vandaag de dag meer en meer het karakter van vernieuwing en innovatie die vooral gericht is op dienstverlening.

Historie, cultuur en vernieuwing

De gemiddelde inwoner van Bremen is jong, hip en heeft een internationaal karakter. Niet geheel verrassend dus dat een groeiend aantal studenten zich aangetrokken voelt tot deze stad. Dankzij het veelzijdige centrum met veel historie en cultuur maar ook vernieuwende winkels met dure merkkleding zal eenieder zich kunnen vermaken in de stad. Vanuit Nederland is deze prachtige stad eenvoudig te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor een stedentrip via particuliere vervoerders die al vanaf €22,- een retourtje Bremen aanbieden vanaf bijvoorbeeld Groningen of Amsterdam. Genoeg reden dus om deze prachtige stad niet links te laten liggen.

Bremen Airport City

Een grote boost voor de stad en de plaatselijke economie is de ontwikkeling van de luchthaven. Oorspronkelijk aangelegd om een thuisbasis te beiden aan de groeiende luchtmacht van het Duitse rijk aan het begin van de 19e eeuw, is de luchthaven inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt voor internationale vluchten. De gemeente Bremen is inmiddels 100% eigenaar van deze luchthaven en zal de komende jaar alle zeilen bijzetten om een mooie groei neer te zetten en de moordende concurrentie het hoofd te bieden. Daarvoor zijn de komende jaren dan ook investeringen gepland van 10 miljoen euro. Een kleine drie miljoen passagiers weet elk jaar haar favoriete bestemming te bereiken vanaf deze veelzijdige luchthaven.

Parkeren Bremen Airport
Bremen Airport heeft als organisatie een groot aantal parkeerplaatsen beschikbaar, verdeeld over verschillende parkings. Echter zitten deze tijdens drukke periodes vaak vol. Op internet zijn veel websites waar je parkeermogelijkheden kunt vergelijken.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.