Vakantie vieren in Nederland: Drenthe als vakantieparadijs
drenthe

Langdurige vakantie, weekend weg of gewoon een overnachting in Drenthe? Binnen Nederland is Drenthe één van de meest populairste vakantiebestemmingen. Het is dan ook geen wonder dat hier tal van vakantieparken, campings en hotels gevestigd zijn. Je zou daarom misschien denken: Is Drenthe dan niet te druk voor mij? Het antwoord is: Nee. Tenminste, als je de drukte wilt opzoeken kan dat. Hiernaast bezit Drenthe over de mooiste natuurgebieden van Nederland. Als je de mooie unieke plekken weet te vinden, voor een uniek gelegen hotel in Drenthe bijvoorbeeld, kan je de drukte vermijden en deze ook makkelijk opzoeken. Diversiteit en natuur is dan ook de reden wat Drenthe zo populair en bijzonder maakt.

Natuurgebieden in Drenthe

Vossen, Edelherten en wilde zwijnen zijn enkele bijzondere dieren die je kunt treffen in de natuur van Drenthe. Zelfs fragmenten uit de bekroonde natuurfilm “De Nieuwe Wildernis” zijn opgenomen in Drenthe. Het is bijna een feit om te zeggen dat de provincie Drenthe de mooiste natuur van Nederland heeft. Natuurmonumenten, hunebedden, meren en veengebieden. Met de fiets kan je makkelijk het landschap doorkruisen. Als je een natuurliefhebber bent zijn er drie nationale parken in Drenthe die de moeite waard zijn te ontdekken, te noemen: Nationaal Park Drents Friese Wold, Dwingelderveld en Esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Het park Drents Friese Wold is uitzonderlijk te noemen. Het in het westelijke gelegen deel, is naast de Veluwe, het grootste aaneengesloten stuk bosgebied van Nederland. Dit natuurgebied ligt op de grens van de provenicie Friesland en bestaat uit bos, heide en stuifzanden. Belangrijkste dorpen aan dit grensgebied zijn de Appelscha en Vlechtdorp Noordwolde in Friesland en Doldersum, Diever, en Vledder in Drenthe. Een mooie gelegenheid om ook gelijk een bezoek te brengen aan Friesland. In het gehele gebied van Drents Friese Wold zijn fietsmogelijkheden te vinden. Voor de mountainbiker zijn aparte routes aangelegd. Elk jaar eind mei is de Drents Friese Woud Wandelvierdaagse in Diever.

Speeltuinen en attracties in Drenthe

Met de kinderen of als volwassenen onder elkaar, verassend educatief en gewoon bijzonder leuk om tot rust te komen in de natuur. Naast de velen vakantieparken, staat Drenthe bekend om het jaarlijks motor event TT Assen en haar attractieparken, waarvan Drouwenerzand en Verkeerspark Assen het meest populair zijn.

Het beste moment voor vakantie

Het hoogseizoen is ongetwijfeld de meest drukke periode vanwege de zomervakantie. De herfst, lente en winter zullen qua rust het meest interessant zijn. Desondanks is het gedurende het gehele jaar verstandig vroegtijdig een goed hotel, camping of bungalow te boeken.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.