Weekendje weg met kids? Boek een pretpark met overnachting!

Heb je nog geen plannen gemaakt voor de zomervakantie? Wat dacht je van het bezoeken van pretparken? Je zult je kinderen er heel blij van maken en hebt zelf ook een leuke dag. Vind je één dag niet genoeg? Boek dan een pretpark met overnachting. Veel pretparken bieden de mogelijkheid om te overnachten. Zo maak je er een mini-vakantie van.

Waarom overnachten?

Pretparken zijn heel groot en beschikken over tientallen attracties. Je kunt deze onmogelijk allemaal in één dag bezoeken. Helemaal in het hoogseizoen, wanneer het druk is, is dat niet te doen. Voor elk attractie sta je dan minstens een uur in de rij. Ook gaat de reistijd al af van de tijd die je in het pretpark kunt besteden en moet je weer op tijd naar huis, aangezien de kinderen al een vermoeiende dag hebben gehad.

Overnachten draagt bij aan de beleving

Overnachten is niet alleen een goed idee uit praktische overwegingen, het is ook nog eens een unieke ervaring. De accommodaties zijn vaak gemaakt in het thema van het pretpark. Zo zijn de verblijven in de Efteling sprookjesachtig en kun je in de Beekse Bergen tussen de wilde dieren slapen. Overnachten bij een pretpark is dus heel anders dan in een hotel. Bovendien kun je ’s ochtends meteen vanuit je bed het pretpark in, en nog voor de grote drukte begint, gebruik maken van de attracties.

Bij welke Nederlandse pretparken kun je overnachten?

Populaire Nederlandse pretparken waar je kunt overnachten zijn de Efteling, Safaripark Beekse Bergen, All-in pretpark Drouwenerzand, Attractiepark Slagharen en Attractiepark Duinrell. Bij verschillende andere pretparken, zoals Toverland, kun je niet in het pretpark zelf overnachten, maar wel in de buurt. Het nadeel hiervan is wel dat deze vakantieparken niet in de sfeer van het pretpark zijn gemaakt, wat bij de andere benoemde pretparken allemaal wel het geval is.

Is een overnachting duur?

Een overnachting in een vakantiepark van een pretpark is natuurlijk wel wat duurder dan in een hotel. Maar je krijgt er wel veel voor terug. De accommodaties zijn vaak erg luxe en bovendien profiteer je van allemaal voordelen. Zo krijg je bij een overnachting onbeperkt toegang tot het pretpark. Bovendien heb je zelf ook invloed op de prijs. Sommige pretparken bieden je de mogelijkheid om met je eigen tent of caravan op een staanplaats te staan. Dit is natuurlijk een stuk goedkoper dan een luxe bungalow.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.