Vakantie in eigen land? Een aantal tips

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op vakantie te gaan in eigen land, omdat de lokale regels niet anders toelaten of omdat het een stuk voordeliger is. Gelukkig zijn er ook in eigen land nog voldoende mooie plekken om te ontdekken en te verblijven. Mijn voorspelling voor de toekomst van de reisindustrie, een industrie die als eerste werd getroffen en waarschijnlijk als laatste zal herstellen, is dat landen zich in de komende maanden wat meer zullen gaan openstellen, maar eerst alleen regionaal of voor landen die niet zo door deze pandemie werden getroffen.

Waarom niet op vakantie in eigen land?

Zelf ben ik afgelopen jaar ook op vakantie geweest in eigen land. Die ervaring heeft mijn kijk op mijn vaderland volledig veranderd. Ik vroeg me altijd af waarom reizigers van over de hele wereld Nederland zouden willen bezoeken. Ik wist dat we prachtige stranden en eilanden hebben en dat was alles wat ik dacht dat we te bieden hadden aan reizigers, maar Nederland is zoveel meer dan dat, zoals ik was gaan beseffen toen ik in een natuurhuisje in Nederland verbleef.

Wanneer kunnen we weer op reis?

In plaats van terug te verlangen naar de goede oude tijd van vrij reizen, is het nu een goed moment om naar binnen te kijken en in eigen land te reizen zoals we dat in het buitenland zouden doen. Het zal onze reislust in toom houden terwijl we ook een rol spelen in het opkrikken van de lokale economie die alle hulp kan gebruiken wanneer deze pandemie overwaait.

Meer overtuiging nodig?

Een van de meest diepgaande dingen die ik van reizen in eigen land heb geleerd, is hoezeer ik mijn eigen cultuur en tradities als vanzelfsprekend beschouwde. Gewoonlijk kijken we niet zo gefascineerd naar onze eigen cultuur als reizigers dat doen. Ik ben op veel plaatsen geweest en heb veel kansen gehad om met mensen uit alle lagen van de bevolking om te gaan, maar niets verbindt mensen meer dan wanneer we dezelfde taal spreken en dezelfde achtergrond hebben. Kies daarom voor een duurzame vakantie in eigen land.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.