Top 5 bezienswaardigheden in Friesland + vakantie tips!

Heb je besloten om dit jaar naar Friesland op vakantie te gaan en ben je op zoek naar leuke bezienswaardigheden om tijdens je vakantie te bezoeken? Wat een mooi vooruitzicht! Daar wil ik je graag bij helpen. Friesland is een prachtige provincie om de vakantie te vieren en kent bovendien veel leuke bezienswaardigheden. Van pittoreske dorpjes tot gezellige steden en van de Friese Meren tot de Waddeneilanden. In dit artikel neem ik je mee naar 5 bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn tijdens jouw vakantie in Friesland. 

Sneekermeer

Denk je aan Friesland, dan denk je aan de Friese Meren! Het populairste meer van allemaal is ongetwijfeld het Sneekermeer. Dit is dé plek in Friesland waar je tal van watersportactiviteiten kunt uitoefenen. Van zeilen tot surfen en van zwemmen tot een sloep huren; op het Sneekermeer kan het allemaal. Bovendien kun je hier met gemak een leuke vakantie adresje vinden. Rond het Sneekermeer zijn namelijk tal val leuke campings, hotels en vakantiehuisjes beschikbaar. Mijn tip; huur een vakantiehuis Friesland aan het water om je vakantie helemaal compleet te maken!

Schiermonnikoog

Voor één van de mooiste bezienswaardigheden in Friesland pakken we de boot naar Schiermonnikoog. Je zal het bijna vergeten, maar de Waddeneilanden horen natuurlijk ook gewoon bij Friesland. Persoonlijk vind ik Schiermonnikoog het meest bijzondere eiland. Hier vind je namelijk het breedste zandstrand van heel Europa, dat op sommige plekken meer dan 2 meter breed is. Ga je dit strand bezoeken? Kijk dan goed om je heen, want er bestaat een reële kans dat je hier een zeehond kunt spotten. Hoe gaaf is dat?

Nationaal Park De Alde Feanen Dokkum

Nog zo’n mooie bezienswaardigheid in Friesland is Nationaal Park De Alde Feanen. Hier kun je prachtig zeilen, suppen en kanoën door smalle beekjes en riviertjes. Maar ook als je liever niet het water op gaat, kun je deze regio uitstekend wandelend of per fiets ontdekken. Daarnaast is het nationaal park een thuishaven voor meer dan 100 verschillende vogelsoorten. De ideale plek dus voor vogelliefhebbers! Wil je jouw vakantie extra speciaal maken? Dan vind je hier ook veel leuke mogelijkheden om een tiny house Friesland te boeken? 

Leeuwarden

Van De Waddeneilanden varen we terug naar de hoofdstad van Friesland; Leeuwarden. Dit is één van de leuke bezienswaardigheden van Friesland die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie. In Leeuwarden kun je namelijk niet alleen goed shoppen, maar je vind hier ook veel culturele bezienswaardigheden. In 2018 is Leeuwarden zelfs uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Nederland. Struin door het historische stadscentrum, pak een gezellige terrasje en geniet van de gezellige sfeer in deze bruisende stad. 

Dokkum 

Een historisch centrum, oude vakwerkhuizen en prachtige bruggen die de grachten met elkaar verbinden; in Dokkum vind je het allemaal. Naast de culturele bezienswaardigheden die je hier kunt vinden, voelt dit sfeervolle stadje in Noord-Friesland toch vrij hip aan. Zo kun je er ook uitstekend shoppen of lekker op het terras ploffen voor een goede kop koffie of een heerlijke lunch. Bovendien hangt hier tijdens de zomervakantie een fijne vakantiesfeer waar je geen genoeg van kunt krijgen. 

Welke bezienswaardigheden in Friesland ga jij bezoeken tijdens jouw vakantie?

Zoals je hebt kunnen lezen is er genoeg te zien en te beleven tijdens een vakantie in Friesland. Heb jij al een idee welke bezienswaardigheden in Friesland je sowieso wilt gaan bezoeken? Ga je bijvoorbeeld op zoek naar zeehonden op Schiermonnikoog of ga je liever met een bootje over het Sneekermeer varen? Wat je ook besluit te doen; ik wens je in ieder geval een heerlijke vakantie toe in het prachtige Friesland!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.