De mooiste plekken van Sevilla

Sevilla is één van de best bezochte steden in het zuiden van Spanje. Het is een prachtige stad, vol met oude gebouwen, kerken, museums en andere leuke bezienswaardigheden. Heb je een stedentrip geboekt in Sevilla, of verblijf je hier een aantal dagen tijdens je rondreis? Dan zijn er een aantal absolute hoogtepunten die je niet mag missen. In dit artikel lees je meer hierover.

Populaire locaties

Als je in Sevilla bent zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Eén hiervan is het Alcazar, het grote koninklijk paleis. Dit gebouw heeft een prachtige oude Moorse stijl, met enorme tuinen vol unieke en bijzondere planten. Ook de kathedraal van Sevilla met de Giralda toren zijn een hoogtepunt van de stad. Verder heb je nog de oude stierenvechtarena en de Torre del Oro. 

Verder heb je nog Parque Maria Luisa, een groot openbaar park in de stad. Hierin vind je een andere plek die je absoluut niet mag missen, namelijk Plaza de España. Dit is het bekendste plein van Sevilla, omringd door allemaal prachtige gebouwen. Het plein is erg groot en ziet er prachtig uit, mede door de grachten die door het plein lopen. Je kunt dit plein onder andere herkennen door de Star Wars films, waar ze een deel hebben opgenomen. Als je in Sevilla bent, moet je hier zeker een kijkje nemen.

Verdwalen in Sevilla

Sevilla heeft prachtige oude straatjes, stadsparken, grachten en andere aspecten die de stad een unieke uitstraling geven. Je kunt uren op je gemak door de stad lopen en je ziet genoeg mooie dingen. Daarom kan het leuk zijn om ook een tijdje zonder reden of doel door de stad te lopen. Maak een lange wandeling en kijk waar je uitkomt, wie weet eindig je wel in een straat of op een plein die je anders nooit had gevonden. Zo kun je een dagje lekker verdwalen in een onbekende stad en kijken wat je onderweg allemaal tegenkomt. 

Onderweg kun je even een pauze nemen en gaan eten bij een onbekend restaurantje, of een drankje doen op een terras. Zie je onderweg een mooi gebouw of een leuk museum? Dan kun je hier mooi even stoppen om te kijken.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.