Top 15 Bezienswaardigheden Barcelona

Wat moet je bezoeken in Barcelona?

De top bezienswaardigheden van Barcelona in Spanje hebben wij voor je op een rij gezet. Maak van je Citytrip naar Barcelona een onvergetelijke tijd? Bezoek historische plaatsen, ga lekker shoppen en geniet van alle attracties. We wensen je alvast een fantastische stedentrip!

Boqueriamarkt

De Boqueriamarkt behoort tot de mooiste markten ter wereld. Het hele jaar door wordt deze markt georganiseerd in een monumentale gietijzerconstructie. Deze dateert uit de 19e eeuw na Christus. Je kunt van alles op de markt verkrijgen. Dit varieert van fruit, groente en vlees, tot noten, kazen, zeevruchten en vis. De Catalaanse keuken is dan ook een erg aantrekkelijke keuken wanneer je van lekker eten houdt.

De Ramblas

De Ramblas is een toeristische straat in Barcelona van 1.200 meter lang. Het is een erg bekende en populaire straat in Barcelona. Per jaar passeren ruim 78 miljoen bezoekers deze straat. Het is tevens het domein van veel straatartiesten. De gehele dag door is het erg druk en je kunt er prima terecht bij één van de vele restaurantjes die deze plek rijk is.

Plaça dels Àngels

Plaça dels Àngels is een plein in Barcelona met een alternatief karakter. Studenten, muzikanten en kunstenaars komen op deze plek bij elkaar. Je kunt er prima tot rust komen wanneer je een dagje door het centrum van Barcelona geslenterd hebt. In de omliggende straatjes zijn volop gezellige terrasjes te vinden waar je uitstekend een drankje kunt doen. Daarnaast zijn er volop boekwinkels, galeries en vintage spullen te vinden in deze wijk.

Park Güell

Park Güell is een park dat hoog boven de stad zelf gelegen is. Het is park met een oppervlakte van 15 hectare. Het is een intrigerend park en het is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Antoni Gaudi. Tijdens een bezoek aan het park lijk je zo een sprookje binnen te stappen. Een bekend onderdeel van het park is de slingerende bank. Daarnaast is er ook een museum van eerdergenoemde kunstenaar te vinden.

Musseu Picasso

Dit museum is één van de drie musea in Barcelona die er te vinden is met het werk van Picasso. Picasso was een Spaanse kunstschilder en is wereldberoemd geworden door zijn talloze kunstwerken. Zeker wanneer je graag wilt weten hoe het de jonge Picasso is vergaan in zijn ontwikkeling naar kunstschilder, dan is het zeker aan te raden een bezoek te brengen aan dit museum.

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana is een prachtig concertgebouw in Barcelona. Het is ontworpen door de kunstenaar Lluís Domènech i Montaner. De bouw van dit prachtige bouwwerk is afgerond in 1908 na Christus, waarna ook de eerste optredens werden georganiseerd. Het gebouw bestaat uit een zee van vormen en kleuren. Het is één van de hoogtepunten in Barcelona. Overdag kun je een rondleiding krijgen, terwijl er in de avond uiteenlopende concerten worden georganiseerd.

Vinçon

Vinçon is een must see voor iedereen die van interieur en gadgets houdt. De winkel is gevestigd in een prachtig historisch pand. De benedenverdieping is volledig gericht op het interieur van een woning. Je kunt de winkel enigszins vergelijken met Ikea, maar dan op een geheel unieke eigen wijze. De winkel is daarnaast erg bekend geworden vanwege het enorme dakterras.

Casa Milà

Casa Milà is één van de bekendste bouwwerken van Antoni Gaudi. Het is een prachtig appartementengebouw en symboliseert het modernisme. Vooral de golvende buitenmuren maken het tot een uniek bouwwerk. In Casa Milà worden regelmatig verschillende exposities georganiseerd. Daarnaast is in Casa Milà ook de eerste parkeergarage ooit gevestigd van Barcelona.

Sagrada Família

De Sagrada Família is een wereldberoemde kerk uit Barcelona en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de meest populaire bezienswaardigheden in Barcelona. Het frappante aan deze kerk is dat hij nooit volledig is afgebouwd. Ondanks dat gegeven wordt de kerk jaarlijks bezocht door 2 miljoen mensen. Tot de dag van vandaag wordt er nog aan de kerk gebouwd, maar het is de vraag of de bouw ooit voltooid wordt.

Mira Miró

Mira Miró behoort tot één van de hoogtepunten uit Barcelona. Hier worden meer dan 14.000 werken van Miro gepresenteerd op imposante wijze. Vooral de grote collectie kunstwerken en de bijzondere architectuur, maken Mira Miró tot een bijzondere bezienswaardigheid. Dit museum moet je dan ook zeker bezocht hebben tijdens je trip naar Barcelona.

Sala Apolo

De Sala Apolo bestaat uit 2 clubs. Zo is er een oud gedeelte met hoge muren en plafonds. Het heeft vooral de sfeer van een oud theater in zich. De andere club is meer een moderne club en dat is bijvoorbeeld ook terug te horen in de muziekgenres die er gedraaid worden. Sala Apolo is een populaire club onder veel jongeren. Veel internationale DJ’s draaien ook in deze club in Barcelona.

Camp Nou

Barcelona wordt natuurlijk altijd geassocieerd met voetbal. Daarom mag een bezoek aan Camp Nou ook niet ontbreken. Het is het thuisstadion van voetbalclub FC Barcelona. Er is plaats voor ruim 100.000 mensen in dit voetbalstadion. Tijdens de bouw van het stadion is er vooral in de diepte gewerkt, omdat het stadion niet te hoog mocht worden gebouwd. Het stadion is de bindende schakel tussen Italianen. Het stadion is de trots en identiteit van Barcelona.

L’Aquarium de Barcelona

Dit aquarium is het één na grootste aquarium van Europa. Het bestaat onder andere uit een watertunnel waar talloze vissen en haaien boven de hoofden van mensen rondzwemmen. Het is een enorme toeristische trekpleister en er zijn ook talloze attracties voor kinderen op deze plek te vinden.

Barri Gotic

Barri Gotic wordt ook wel gezien als het Gotische gedeelte van Barcelona. Het is het oudste gedeelte van de stad. Er zijn verschillende bouwwerken uit de Romeinse tijd op deze plek te vinden. Daarnaast is er op deze plek ook een kathedraal te vinden en er staat een bijzonder concertgebouw op deze plek, genaamd Palau de la Musica Catalana. Vooral het interieur van dit concertgebouw is overweldigend.

Zoo Barcelona

Natuurlijk gaat een bezoek aan Barcelona gepaard met een bezoek aan de dierentuin van Barcelona. Zoo Barcelona ligt in Parc de la Ciutadella, vlak naast het centrum van Barcelona. De beroemde albinogorilla was in deze dierentuin te vinden en heeft de dierentuin dan ook enorm populair gemaakt onder toeristen. In de dierentuin is een apart gedeelte

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.