Tips voor een stedentrip naar Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is een prachtig groene stad met weinig auto’s en sprookjesachtige gebouwen. In deze blog van Vakanty.nl lees de de beste tips & tricks voor het bezoeken van deze prachtige stad.

 

Kopenhagen heeft vroeger heel wat te verduren gehad. De stad is in de 18e eeuw verwoest door een brand en even later in het begin van de 19e eeuw werd de stad onder vuur genomen door de Britten. Door deze gebeurtenissen is er geen oud centrum te vinden. Toch staan er prachtige paleizen, maar ook veel moderne bouwwerken. Dit contrast is heel kenmerkend voor de stad en heeft voor veel nieuwsgierig publiek gezorgd. We geven een selectie van alle bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Bekijk ook het actuele reisadvies voor Denemarken.

Bezienswaardigheden Kopenhagen

 

Het Amalienborg Paleis aan de Amaliagade is absoluut een bezoekje waard. Helemaal leuk als u er bent om 12 uur in de middag, dan is namelijk de wisseling van de wacht. Altijd bijzonder om te zien. Het paleis bestaat uit vier herenhuizen rondom een groot plein, waarvan twee van die huizen nog steeds worden bewoond door de Deense koninklijke familie. Twee paleizen zijn van binnen te bezichtigen.

 

Een van de populairste bezienswaardigheden van Kopenhagen is de wijk Christiania aan de Bådsmandsstræde. Christiania is eigenlijk een soort “stad in een stad”. De wijk is uitgeroepen als “vrijstaat” in 1971 door onder andere hippies, daklozen en alternatievelingen. Het stadsbestuur van Kopenhagen wil nog steeds de krakers uit te panden verwijderen, maar dat is hen nog niet gelukt.Er wonen ongeveer 1000 mensen en zij betalen geen huur en geen belasting. Er rijden geen auto’s en er wordt openlijk softdrugs verkocht op straat. Bijzonder om je even in deze wijk te begeven dus. Let wel op dat u geen foto’s mag maken!

Kleine Zeemermin

De Kleine Zeemeermin uit het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen staat in de haven van Kopenhagen. In het hoogseizoen staan hier ontzettend veel toeristen om het beeld te fotograferen.

 

Nyhavn is een populaire buurt onder toeristen. Aan de kade is het er erg gezellig met veel cafés, terrasjes en restaurants. Aan de ene kant van het water staan herenhuizen in veel kleuren en aan de andere kant vind je de uitgaansgelegenheden. Je kunt hier een rondvaart maken zodat je heel de stad kunt zien vanaf het water.

 

Rosenburg Kasteel

Vlakbij de kade Nyhavn staat het Rosenburg Kasteel. Een eeuw lang diende dit kasteel als koninklijke residentie, nu kun je de kamers bezichtigen die nog zijn ingericht in 17-18 eeuwse stijl. Hier zijn ook de Deense kroonjuwelen ondergebracht. Rondom het kasteel is een enorme tuin waar met lekker weer heerlijk gewandeld of gepicknickt kan worden.

De Ronde Toren of de Rundetårn werd gebouwd in de 17e eeuw in opdracht van de koning. Sinds die tijd worden er sterren bekeken in deze observatietoren. Je hoeft geen trap te beklimmen, want de gang cirkelt langzaam in spiraalvorm omhoog.

 

Met het vliegtuig naar Kopenhagen

De luchtvaartmaatschappijen KLM, Lufthansa en SAS vliegen dagelijks vanaf Amsterdam en Rotterdam. Transavia vliegt vanaf Eindhoven naar Kopenhagen. Voor minder dan 100 euro kan je een retourticket kopen via Transavia (natuurlijk afhankelijk van de reisperiode). De luchthaven van Kopenhagen is de grootste van Scandinavië. Het vliegveld heet Copenhagen Airport Kastrup en ligt maar 8 kilometer van de stad af. Je bent dus in een mum van tijd met de trein of met de metro in Kopenhagen voor ongeveer 4 euro. De bus is ook een optie, maar dit duurt langer en is niet eens goedkoper.

 

Met de trein naar Kopenhagen

Via NS International kan je rechtstreeks met de trein naar Kopenhagen. Je kunt deze treintickets vanaf 3 maanden van tevoren boeken en wacht ook niet veel langer dan dat. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het treinkaartje. Je moet er wel vanuit gaan dat een enkeltje Kopenhagen ongeveer rond de 70/80 euro zal gaan kosten.

 

Met de bus naar Kopenhagen

Kopenhagen ligt relatief dicht bij Nederland. Het is dan ook mogelijk om met de bus naar Kopenhagen te gaan. Dit is met name populair onder mensen die graag een georganiseerde busreis willen boeken. Ben je op zoek naar een busreis Kopenhagen? Kijk dan op Busreis.com

 

Met de auto naar Kopenhagen

Kopenhagen is goed te bereiken met de auto. Vanaf Amsterdam ligt Kopenhogen op zo’n 750 kilometer afstand. Vanuit Duitsland neem je de E47 naar Fehmarn-Kopenhagen. Meer weten over een goedkope vakantie naar Denemarken? Vakanty.nl biedt bruikbare tips, en aanbiedingen voor een geslaagde en betaalbare reis naar dit prachtige Scandinavische land.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.