De rijke cultuur en taal van Griekenland

De laatste jaren is Griekenland niet heel positief in het nieuws geweest. Het was vooral een zorgenkindje van de EU en moesten wij als Europese burgers veel belasting geld afstaan om Griekenland van een faillissement weg te houden. Natuurlijk heeft de Griekse bevolking hier het nog het zwaarst mee gehad maar is inmiddels economische groeit terug te zien en praten we weer positief over het mooie land met de rijke cultuur.

Griekenland als populair vakantieland.

Veel mensen gaan elk jaar weer naar Griekenland is het onder Nederlanders naast Turkije en Spanje een van de populairste vakantiebestemmingen. Niet zo vreemd natuurlijk want Griekenland kent een rijke geschiedenis een mooie cultuur met vele tradities, heerlijk eten, bezienswaardigheden en een hele mooie unieke taal, Grieks!

Griekenland ontdekken via de Griekse taal.

Het is dan niet de meest logische manier, maar de Griekse cultuur leer je het beste kennen via de Griekse taal. Hoewel voor velen deze taal lang niet zo belangrijk is als bijvoorbeeld Engels. Zijn er wel veel Nederlanders die puur uit liefde voor het mooie land en de cultuur de taal eigen willen maken om zo nog beter van Griekenland te kunnen genieten. De meeste mensen doen dit via de goedkoopste en makkelijkste manier en nemen een online cursus Grieks leren bij een van de bekendere thuisstudie instellingen zoals Laudius en of het LOI om er maar een paar te noemen.

Griekenland

Cultuur en tradities.

Het voordeel hiervan is dat je veel meer en sneller over de Griekse cultuur te weten komt. Het maakt niet alleen het reizen door het land makkelijker omdat alles in het Grieks wordt vermeld. Ook het communiceren met lokale mensen wordt leuker en interessanter. Mede omdat je makkelijk met ze kunt praten en omdat ze vervolgens zien dat je hun land meer dan normaal respecteert aangezien je de taal spreekt. Willen ze nog meer moeite voor je doen om je bijvoorbeeld tips te geven over leuke bezienswaardigheden. Je wellicht zelfs mee te nemen op een privé excursie naar plekken waar commerciële agency’s niet eens komen en je zo de echte schoonheid en unieke plekken van Griekenland te zien krijgt.

Omdat je goed met Grieken kunt praten kun je ook meer te weten komen over de cultuur en tradities. Vooral eten is in Griekenland een groot plezier. Er zijn tal heerlijke gerechten die we in Nederland niet eens kennen, naast de Mousaka, de Gyros en bijvoorbeeld Tzatziki zijn er tal andere fantastische gerechten.

Belangrijk voor de westerse beschaving.

Ook de Griekse geschiedenis is heel belangrijk geweest voor Europa. Zo is komt het theater uit Griekenland. Ook filosofie, wetenschap en de democratie zijn onderdelen die in Griekenland zijn ontstaan. Er zijn vele oorlogen geweest en is er zelfs bewijs dat er 25.000 jaar voor christus al in de steentijd mensen op de Griekse schiereilanden woonden. 

Griekenland

Hiernaast is het een ongelofelijk mooi land met vele eilanden zoals Kreta, Kos, Mykonos, Corfu, Samos, Lesbos en zo kan ik wel even doorgaan met het opnoemen van Griekse eilanden. Ook een bezoek aan de hoofdstad Athene is zeker de moeite waard om daar bijvoorbeeld Akropolis (het hoogste plekje in de stad) te bezoeken waar je meerdere tempels kunt bewonderen. 

Of het bezoeken van Pláka dat aan de voet van Akropolis ligt. Dit is een wijke met bijzondere pitoreskte straatjes in de oude ottomaanse stijl waar je heel leuk kunt winkelen en gezellige restaurants en cafés kunt bezoeken.

Kortom Griekenland is een land waar je zeker meer dan een keer geweest moet zijn. Met of zonder de Griekse taal in je talenknobbel. 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.