Haal het meeste uit je vakantie met een cursus Engels

Het is bijna niet voor te stellen maar ook in Nederland zijn er altijd nog veel mensen die weinig tot geen Engels spreken. Hoewel we al Nederlanders goed scoren op het gebied van Engels als 2e taal, is het vaak is dit een taboe en wordt er weinig over gesproken omdat veel mensen zich min of meer schamen voor het feit dat ze steenkolen Engels spreken zoals dat zo mooi heet hier in ons land. 

Zeker in deze tijden is het belang van goed Engels kunnen spreken en schrijven heel groot. Hoewel je er elke dag op zowel carriere gebied als in privé veel plezier van kunt hebben. Is het ook handig voor tijdens je vakantie of andere reizen die je maakt. 

Ten eerste in Engels de 1e wereld taal die bijna iedereen spreekt, al zijn het maar een paar Engelse woorden die vaak net voldoende kunnen zijn om iets uit te leggen. Het feit is en blijft dat wanneer je over het goed spreken, lezen en schrijven van Engels beschikt je een stuk verder kunt komen in het leven. 

Voordelen van Engels tijdens het reizen

Cursus Engels

 

  • Vliegvelden.

 

 

Zoals ik al schreef wordt Engels overal gesproken en omdat het de 1e wereldtaal is wordt deze taal wereldwijd op de meeste vliegvelden gebruikt om de verschillende vertrekhallen en aankomsthallen en de gates aan te duiden. Ook de medewerkers op vliegvelden spreken allemaal Engels om je zo goed te kunnen helpen.

 

  • Musea en bezienswaardigheden.

 

Wanneer je tijdens een vakantie naar een museum gaat of andere top bezienswaardigheden in bijvoorbeeld Barcelona bezoekt. Dan wil je natuurlijk de geschiedenis of het verhaal achter een object weten. Dit wordt vaak in het Engels beschreven en uitgelegd. 

Cursus Engels

 

  • Tour Guides en excursies.

 

Veel mensen nemen tijdens hun vakantie een tour of excursie. Ook deze zijn vanwege de samenstelling van toeristen uit meerdere landen in het Engels. 

 

  • De weg vragen, eten bestellen en mensen ontmoeten.

 

Wanneer je ergens wat wilt eten. Simpel de weg wilt vragen of iets anders wilt weten. Kun je dit allemaal prima in het Engels doen. De meeste mensen verstaan je prima en komt alles in orde. Ook het ontmoeten van nieuwe mensen zoals locals in een stad of land kan bijdragen aan een leukere tijd in het land van bestemming. Zo kun je in een korte tijd gigantisch veel leren over een bepaalde cultuur en de tradities in een regio. Of kan een local je beter voorzien van tips voor een stedentrip in Kopenhagen.

 

  • In geval van nood.

 

Zeker in het geval van nood, zoals ziekte, een ongeluk of ander dramatisch voorval wil je snel hulp krijgen en dus dat mensen je makkelijk begrijpen zodat snelle kwalitatieve hulp snel kan worden ingezet. Wanneer je geen of nauwelijks Engels spreekt wordt dit lastig en kan dit essentiële seconden kosten die je juist zo hard nodig hebt.

Cursus Engels

Engels leren.

Het leuke is dat het leren van Engels helemaal niet moeilijk is. De meeste van ons kennen al een aardig woordje en sommige wat minder. Dit maakt het al makkelijker. Daarnaast kun je het nog leuker maken door een cursus mee te nemen op vakantie zodat je alles wat je via een boek of app leert meteen in de praktijk kunt toepassen om het goed onder de knie te krijgen.

Online cursussen op afstand.

Zo zou je bijvoorbeeld via een online cursus Engels op je eigen niveau en in je eigen tempo wanneer en waar je maar wilt Engels leren. Dit kan via een van de vele thuisstudies waarmee je zelfs de mogelijkheid krijgt om het officiële Cambridge English examen af te leggen en diploma mee te halen.

Noodzakelijk Engels.

Natuurlijk heb je aan Engels meer dan alleen tijdens je vakantie en of het reizen. Zo kan het je carrière een gigantische boost geven. Niet alleen omdat je met bijvoorbeeld een cursus zakelijk Engels makkelijker met internationale bedrijven kunt communiceren, maar ook omdat je jezelf nog meer kunt ontwikkelen omdat het aanbod cursussen, opleidingen, boeken, en websites in eens verhonderdvoudigt is en je ook deze in het Engels kunt lezen en leren.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.