Op vakantie in een hotel? Hier moet je op letten!

Het begint er langzamerhand op te lijken dat we in 2021 weer op vakantie kunnen. Dit is natuurlijk een ontwikkeling waar we allemaal al lange tijd naar uit hebben gekeken! De vakanties worden dan ook in rap tempo geboekt. Omdat zoveel Nederlanders momenteel bezig zijn met het plannen van een vakantie geven we je in deze blog enkele tips als het gaat om het boeken van een hotel! Met deze tips proberen we je vooral te helpen bij het vinden van het juiste hotel en daarnaast het voorkomen van onverwachte kosten.

Lees verschillende reviews

Als je een hotel boekt, dan bekijk je natuurlijk de reviews die het hotel heeft. Het is erg belangrijk om niet enkel de reviews van een website te lezen. Dit komt omdat hoteleigenaren reviews vaak gemakkelijk kunnen manipuleren. Hierdoor kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw hotel op Tripadvisor een rating heeft van 9, maar op een ander platform bijvoorbeeld een 4. Probeer daarom minimaal drie verschillende platforms te bezoeken en de reviews aandachtig door te lezen. Daarnaast wordt je al snel goed in het herkennen van nepreviews. Ze hebben over het algemeen dezelfde opbouw en hierdoor prik je er gemakkelijk doorheen.

Verborgen kosten

Het is belangrijk om voordat je een hotel boekt ook een blik te werpen op de verborgen kosten. Als een hotel bijvoorbeeld ontzettend goedkoop is, dan kan het zijn dat je extra geld moet neerleggen voor het badlinnen. Sommige hotels vragen bijvoorbeeld 30 euro per setje en vervangen deze zonder dit met jou te overleggen. Stem dit daarom altijd van tevoren af met het hotel waar je naartoe gaat. Als je dit namelijk niet doet, dan kan het zomaar gebeuren dat je aan het eind van de vakantie nog een flinke rekening op de deurmat krijgt. Je hoeft dit overigens over het algemeen enkel te doen voor het bad-en bedlinnen. Dit komt omdat deze stukken linnen privé en in de kamer gebruikt worden. Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken om het tafellinnen tijdens het eten, deze betaalt het hotel over het algemeen zelf.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.