Wanneer kun je géén auto op jouw naam zetten?

Het klinkt zo simpel: een auto kopen, een auto op jouw naam zetten en voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Dit klinkt in de basis inderdaad simpel, maar er zijn toch enkele uitzonderingen. Uitzonderingen waarin het niet mogelijk is om jouw auto verzekeren en om een auto op jouw eigen naam te zetten.

Hoe dat precies zit? Nou, in dit artikel vind je twee situaties waarin je géén auto op jouw naam kunt zetten. In eigenlijk alle andere situaties is het wel mogelijk om een auto op jouw naam te zetten.

Situatie 1: als je op de zwarte lijst staat

Alle verzekeringsmaatschappijen houden tezamen een zwarte lijst bij. Dit is een lijst waarop alle mensen komen te staan die frauderen, die oplichten of die niet voldoen aan hun betalingsverplichtingen. Als je eenmaal op een dergelijke lijst staat, is het bijzonder lastig om van deze lijst af te komen.

Voldoende reden dus om ervoor te zorgen dat je nooit op deze lijst komt te staan? Hoe je dat doet? Gewoonweg door aan jouw verplichtingen te voldoen. Dit geldt niet alleen op het gebied van autoverzekeringen, maar ook alle andere verzekeringen. Een auto verzekeren kan mogelijk lastig zijn, indien je bijvoorbeeld jouw reisverzekering opgelicht hebt. Als dat hard gemaakt kan worden, kom je dus op een dergelijke zwarte lijst te staan.

Situatie 2: als je nog geen rijbewijs hebt en jonger dan 18 jaar oud bent

Is het mogelijk om een auto op jouw naam te zetten, terwijl je geen rijbewijs hebt? Ja, dat is absoluut mogelijk. De verplichting die hierbij gesteld wordt, is echter wel dat je minimaal 18 jaar oud bent. Indien je 17 jaar oud bent, is het zonder rijbewijs dus niet mogelijk om een auto op jouw naam te zetten. Zodra je jouw rijbewijs hebt gehaald, kun je als 17jarige de auto wel op jouw naam zetten.

Wil je hier graag meer informatie over? Neem bijvoorbeeld eens contact op met Univé en leg jouw situatie voor. De medewerkers van de verzekeringsmaatschappij kunnen jou hier perfect over informeren. Tevens kijken zij graag met jou naar mogelijkheden om jouw auto wél op jouw naam te kunnen zetten. 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.