De vier mooiste eilanden van Spanje

Spanje heeft twee eilandengroepen; de Canarische Eilanden en de Balearen. Bij de Canarische Eilanden horen bekende vakantiebestemmingen zoals Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, Fuerteventura en Tenerife. Al deze eilanden vind je ten westen van Marokko. Bij de Balearen horen Formentera, Ibiza, Menorca en Mallorca. Het kan lastig zijn om een keuze te maken tussen al deze verschillende eilandjes, vandaar dat de mooiste eilanden  in dit artikel voor jou op een rij zijn gezet! 

Formentera

Formentera kan je zien als het kleine zusje van Ibiza. Dit is een van de kleinste eilanden van de Balearen. De zee is hier super mooi blauw en mede daarom is dit een heel erg mooi eiland. Op Formentera kom je echt voor je rust, relaxen kun je hier heerlijk aan de zee. Ook kun je lekker uit eten gaan bij de vele restaurantjes! Heerlijk dus om hier een eigen huis te hebben. Dat kan eenvoudig wanneer je een Nederlandse makelaar in Spanje inzet. Die vind het perfecte huis voor jou. 

La Palma

Wat er zo bijzonder is aan La Palma, is dat het zand op de stranden hier zwart is. Dit is zo omdat het eiland vulkanisch actief is. Je kunt op La Palma ook erg mooie wandelingen maken in nationale parken zoals La Caldera de Taburiente. Naast wandelen, kun je hier ook heerlijk relaxen aan het strand of in de leuke authentieke dorpjes. 

Tenerife

De gigantische vulkaan Pico del Teide is iets wat het eiland Tenerife ontzettend mooi maakt. Wanneer je aankomt bij Tenerife is de kans groot dat je deze vulkaan al ziet liggen. Daarnaast vind je ook veel mooie stranden op dit eiland en is het heerlijk om te wandelen en te fietsen in Tenerife.  

Ibiza

Op dit eiland vind je veel idyllische strandjes. Je hebt fantastische viewpoints zoals die bij Es Vedra, er zijn genoeg hotspots waar je heerlijk kunt eten. Je kunt ook goed uitgaan in Ibiza! Je kan hier overnachten in supermooie villa’s en je kunt op dit eiland uitstekend het ultieme hippiegevoel ervaren. Het is dus wel duidelijk dat dit eiland thuishoort in deze lijst!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.