Je fiets meenemen op vakantie

Als je graag fietst en op vakantie gaat, wordt het steeds makkelijker om de twee te combineren door je fiets overal mee naartoe te nemen. De wildgroei aan fiets ontwerpen betekent dat er een fiets is voor elke weg, trail, berg of strand. Buiten dat zijn er ook steeds meer manieren om je fiets gemakkelijk mee te kunnen nemen. Zo kan je de Pro User fietsendrager bestellen voor je auto. Niet alleen handig voor als je op vakantie gaat. Op deze manier kan je altijd je fiets ergens mee naartoe nemen en kan je op nog meer plekken gaan fietsen.

Soorten fietsendragers

Er zijn tal van verschillende soorten fietsendragers. Op deze manier is er voor iedere auto en fiets wel het juiste model. De bekendste manier is de fietsendrager voor op de trekhaak. Deze manier is zo bekend omdat het erg gemakkelijk te gebruiken is. Zo wordt de fietsendrager geïnstalleerd op de trekhaak en kan je daarna zonder problemen de fietsen er op zetten. Wanneer je geen trekhaak hebt wordt het natuurlijk wat lastiger om dit te doen. Hierdoor is er dus ook de fietsendrager voor op het dak. Het nadeel hiervan is dat je de fiets boven je hoofd moet tillen. Dit kan voor veel fietsen best zwaar zijn. Daarbij merk je het ook tijdens het autorijden. Op de achterklep werkt bijna hetzelfde als voor op de trekhaak, voor deze methode heb je alleen geen trekhaak nodig.

Aantal fietsen

Buiten het verschil in soorten fietsendragers, heb je ook nog eens het verschil in hoeveel fietsen ze kunnen dragen. Let hier dus ook goed op als je een fietsendrager gaat kopen. Meestal kan je kiezen tussen 1 en 4 fietsen. Dit houdt dus in dat je een fietsendrager kan kopen die maar 1 fiets kan dragen. Een fietsendrager 4 fietsen is veel makkelijker. Ook al heb je geen 4 fietsen heb je wel altijd de plek ervoor. Dit kan handig zijn wanneer je een fiets moet ophalen of met meerdere mensen tegelijk gaat fietsen. Op deze manier heb je dus nog wat speling. Je hebt ook de keuze uit 2 of 3 fietsen.

Kom dichter bij de natuur

De vrijheid en opwinding die je voelt tijdens het fietsen is anders dan bij elk ander vervoermiddel. Je kunt de stad echt zien zoals de lokale bevolking, zonder je te beperken tot het interieur van een auto of bus. Fietsen stelt je in staat om in een comfortabel tempo te fietsen en de tijd te nemen om de hele natuurlijke omgeving te verkennen.
Als je rust nodig hebt, trek je gewoon je schoenen uit en geniet je op blote voeten van het zachte gras. In tegenstelling tot de beperkingen van het rijden op de snelweg of ten koste van medepassagiers, heb je de mogelijkheid om kleine dingen te observeren en ervan te genieten die je in een auto nooit zou hebben opgemerkt, zoals dieren in het wild, planten en landschappen. Als je jouw fiets dus mee neemt op vakantie, heb je veel meer verbinding met de omgeving en leer je het land of de plek op een specialere manier kennen dan met de auto.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.