Een vakantie naar Egypte: Sharm El Sheikh of Hurghada?

Hurghada is een Egyptische toeristencentrum en badplaats aan de Rode Zee met meer dan 160.000 inwoners. Het is de bekendste en de populairste vakantiebestemming van Egypte en staat al vele jaren garant voor de meest schitterende en onvergetelijke vakanties. Een reis naar Hurghada boeken biedt de toerist alles wat je vakantie tot een succes maakt. De belangrijkste redenen daarvoor zijn zonder twijfel de ongelooflijk lage prijzen en de hoge kwaliteit van de strandvakanties.

Hurghada heeft veel te bieden voor vakantiegangers

Denk je aan vakantie, dan denk je ongetwijfeld ook aan mooi weer. Geen enkele vakantiebestemming zal daarvoor beter geschikt zijn dan Hurghada met haar perfecte woestijnklimaat dat het hele jaar garant staat voor vele uren zon en aangename temperaturen. Lekker onder de Egyptische zon genieten van het warme water van de Rode Zee. Naast zonnebaden is Hurghada bij uitstek geschikt voor talloze watersporten, zoals duiken of snorkelen langs de prachtige koraalriffen. Zoek je iets op het droge, dan is het Egyptische binnenland met zijn de prachtige landschappen absoluut de moeite waard. Ontmoet de bedoeïenen, maak een tocht langs één van de vele canyons, de prachtig bewaard gebleven tempels van de oude Egyptenaren, de Nijl of bezoek eens een ongerepte oase. Vanuit Hurghada is dat allemaal binnen handbereik. Ook Caïro, de hoofdstad van Egypte en bekend om de piramides van Giza, is gemakkelijk vanuit Hurghada te bereiken. Vanaf eind jaren ’70 is Hurghada steeds verder aangepast om aan alle mogelijke wensen van vakantiegangers te voldoen. Er is dan ook meer dan genoeg te beleven in de stad. Lekker flaneren langs de duizenden winkeltjes met hun onvoorstelbare diversiteit aan snuisterijen en souvenirs en de vele restaurants, pubs en discotheken.

Beleef Sharm El Sheikh

Een vakantie naar Sharm El Sheikh is de laatste decennia uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen van Egypte. Niet in de laatste plaats om haar heerlijke woestijnklimaat, waardoor het er het gehele jaar door lekker vertoeven is. Ook de Rode Zee met haar heerlijk warme water en de oogverblindend mooie koraalriffen langs de gehele kust zijn echte topattracties. Door de aangename temperaturen in de winter is Sharm El Sheikh ook in de winter een populaire bestemming voor een zonvakantie of overwinteraars. In de zomer kunnen de temperaturen er rond of zelfs boven de 40 graden Celsius komen.

Bezienswaardigheden tijdens je vakantie naar Sharm El Sheikh

Vanuit Sharm El Sheikh zijn de prachtige landschappen van het schiereiland Sinaï gemakkelijk te bereiken en zeker meer dan de moeite waard. Ook de binnenlanden van ‘het land van de farao’s’ en de piramides van Gizeh zijn vanuit deze badplaats gemakkelijk te verkennen. Sharm El Sheikh betekent letterlijk: “Baai van de sjeik”, een verwijzing naar de ligging van het authentieke stadje. Tot de topattracties van de stad behoort zonder twijfel het duiken. Egypte, en met name Sharm El Sheikh, heeft veel te bieden op het gebied van duiken. Er zijn tientallen duikplekken, soms zelfs vanaf het strand te bereiken. Ook het Ras Mohammed National Park op het zuidelijke puntje van het schiereiland Sinaï is absoluut een ‘must’. Als je toch op het schiereiland bent, bezoek dan ook eens de Sinaï Berg, de berg waar Mozes zijn Tien Geboden ontving. Aan de voet van deze berg, op een hoogte van 1586 meter, bevindt zich het orthodoxe klooster St. Catharina met verschillende kunstwerken en geschriften in uiteenlopende talen. De prachtige bergen, dalen en spectaculaire rotsformaties van de Coloured Canyon, nabij het oudste bedoeïenendorpje van de Sinaï, Nuweiba, zijn ook absoluut een schitterende en indrukwekkende ervaring.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.