Durbuy: het kleinste stadje van de wereld

Durbuy, ook wel het kleinste stadje van de wereld genoemd, is samengesteld uit 12 dorpjes, waaronder Petithan en Grandhan. Het oude middeleeuws stadcentrum (Durbuy vieille ville) is er hier ook één van. De restaurants en bars, friettenten en ijstenten zijn er in overvloed. De woorden zullen hier te kort schieten en uw smaakpapillen zullen dit over moeten nemen.

De authentieke middeleeuwse sfeer is in het centrum van Durbuy overduidelijk te proeven, door de smalle pittoreske straatjes, met lokale winkeltjes. Tevens bieden Durbuy en omgeving een breed assortiment aan uiteenlopende activiteiten, van wandelingen door bos en platteland, mountainbiken tot kajakken van de Ourthe.

De Golfbaan ligt nabij, maar ook paardrijden is hier mogelijk. Voor bezichtigingen kunt u terecht in het natuurreservaat van Hottemme en Topiaires park. Ook worden er door het hele jaar heen tientallen festiviteiten georganiseerd.

Iconisch van Durbuy is het Château de Durbuy. Dit kasteel werd in de 17e eeuw gebouwd op de restanten van een andere kasteel. Helaas is het kasteel niet toegankelijk omdat het in privé bezit is, wat trouwens niet veel voorkomt in de Ardennen.

Wil je genieten van een prachtig uitzicht over Durbuy, zoals op de foto onder, dan kan dit alleen wanneer je instapt in het toeristentreintje die duidelijk aanwezig is in Durbuy.

Durbuy
Foto credit: cb_agulto via Visualhunt / CC BY-NC-ND

De omgeving

In de omgeving van Durbuy is een hele hoop te doen, enkele van de bekende plekken om heen te gaan vindt u hier onder:

  • In het nabij gelegen dorpje Barvaux, vindt u de Labyrinten van Barvaux.
  • Ook kunt u in het dorpje Hotton, de grotten van Hotton bezoeken.
  • Of u kunt een bezoek brengen aan de bierbrouwerij Marckloff.
  • Voor de kleintjes onder ons, is er in Barvaux een indoor speeltuin aanwezig.
  • En ook ligt Plopsaland Coo maar op 35 minuten rijden vanaf uw huisje.

Op 3 kilometer van Durbuy is het Durbuy Adventure gelegen. Hier kunt u uw sportiviteit kwijt. Kajakken, Quad rijden, Challenge race, moutainbiken, paintballen, karten, vissen, handboog schieten, wandklimmen het is hier allemaal mogelijk. Kijk voor informatie op de website.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.