Bombay: samensmelting van culturen in de grootste stad van India

Bombay

Bombay wordt officieel Mumbai genoemd. Dit is de grootste stad van India en het is ook nog eens de hoofdstad van de deelstad Maharashtra. Er wonen hier ongeveer 11.900.000 mensen.

Inmiddels zou het al over 13 miljoen mensen gaan. Bombay is een stad die een rijke geschiedenis kent. In de tweede eeuw van Christus is de stad naar Heptanesia vernoemd, dit is oud Grieks voor een groep van zeven eilanden. De Portugezen hebben er al weer een andere naam voor bedacht, Bom Bahia. Dit zou goede baai betekenen. De Britten kregen later de controle over India en zij gaven het de naam Bombay. In 1996 werd het officieel gewijzigd in Mumbai.

Nu wordt het beide gebruikt maar veel mensen streven er toch naar om nu de naam Bombay te kunnen gebruiken. Als het over deze stad gaat, dan gaat het over de culturele en commerciële stad van India. Er zijn veel grote financiële instellingen in deze stad te vinden en de bedrijven hebben hier vaak hun hoofdkantoor. De hogere levensstandaard zorgt er voor dat immigranten worden aangetrokken door heel India om naar deze stad toe te komen. Verschillende Indische culturen smelten er dan ook samen in de stad Bombay. In deze stad zijn veel sloppenwijken te vinden. 43% van de mensen leeft hier in de sloppenwijken en andere informatie nederzettingen zijn voor hen ook belangrijk. Dharavi is hieronder erg bekend, hier wonen ongeveer 1 miljoen inwoners. Dit is een van de grootste sloppenwijken in Azië.

Een bezoekje aan Mumbai

Je kunt nu je de informatie gelezen hebt zin hebben om naar deze wereldstad toe te gaan, je kunt hier met het vliegtuig naar toe, maar je moet dan wel vooraf ook een hotel of appartement regelen. Koop ook een reisboek of kijk op internet naar nog meer informatie over deze wereldstad zodat je ook kunt ervaren welke voordelen Bombay allemaal heeft voor jou. Je kunt hier namelijk volop genieten van het heerlijke weer, maar bezoek ook eens de sloppenwijken en kijk eens hoe dat deze mensen leven, wat doet dit met jou? Deze wereldstad kan je heel anders laten denken, dat merk je vanzelf als je daar bent aangekomen, Bombay is the place to be.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.