Hongkong: moderne westerse wereldstad in Azië

Hongkong

Hongkong is een stad die ook wel gespeld wordt als Hong Kong. Officieel is het de Speciale Bestuurlijke Regio Hong Kong. Hong Kong ligt in Zuidoost-Azië. Er horen 236 eilanden met een totale oppervlakte van 1099 km2 bij deze stad en het grenst aan de Zuid Chinese Zee.

Er wonen meer dan 7 miljoen mensen in deze stad. Hongkong wordt gezien als een jonge metropool van Azië, het is daarnaast ook een grote en moderne stad. Op de lijst van de wereldsteden heeft Hongkong tien punten. In totaal bestaan Hongkong uit 18 kiesdistricten. Dat zijn de volgende districten: Central and Western, Eastern, Island District, Kowloon, Kwai Tsing, Kwun Tong District, North District, Sai Kung District, Sham Shui Po, Sha Tin District, Southern District, Tai Po District, Tsuen Wan, Tuen Mun, Wan Chai, Wong Tai Sin, Yau Tsim Mong District en Yuen Long.

Nu weet je een beetje welke steden je kunt gaan bezoeken, maar heb je ook een idee hoe je naar Hong Kong toe kunt komen? Je zou namelijk met het vliegtuig kunnen gaan en dan ben je ook snel bij je hotel of appartement. Steeds meer mensen maken de keuze om een tijdje naar deze wereldstad te komen om te ontdekken wat hier allemaal te beleven is.

Wereldstad Hongkong

Je kunt de wereldstad Hongkong gaan bezoeken, je kunt dan naar een van de kiesdistricten gaan of gewoon in de grote stad zelf blijven. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn als jij deze wereldstad komt bezoeken. Kijk daarom eens of dat jij naar deze wereldstad kunt komen en hoeveel tijd je hebt om hier rond te gaan kijken. Je kunt hier namelijk erg veel beleven en je tijd goed gebruiken. Ook voor gezinnen met jongere kinderen zou de stad Hongkong een leuke vakantiebestemming kunnen zijn. Je kunt hier ook boottochten gaan maken op een van de zeeën, maar ook de grote stad zelf is de moeite waard om bijvoorbeeld te gaan winkelen samen. Neem daarom nu de tijd om een reis te boeken naar deze wereldstad en zorg dat je samen kunt genieten van een paar weken Hong Kong zodat je tot rust kunt komen!

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.