Voor het eerst op wintersport? Denk aan deze spullen!

Voor het eerst op wintersport gaan is ontzettend leuk, maar er komt best wat voorbereiding bij kijken! We hebben eerder al eens geschreven over waar je op moet letten bij je eerste keer op wintersport. In dit artikel beschrijven we meer over wat je mee moet nemen.

Tip 1: Verzamel alle informatie die je nodig hebt.

Om tijdens jouw eerste ski of snowboarding trip goed beslagen ten piste ten ijs te komen, begin je met het verzamelen van de benodigde informatie. Denk hierbij in ieder geval aan:

  1. Waar wil ik naar toe en hoe lang blijf ik daar?
  2. Welke materialen heb ik al, en welke moet ik huren of lenen?
  3. Ga ik alleen, of ben ik met anderen?
  4. Hoe kom ik op de piste, welke spullen moet ik meenemen, en hoe neem ik die mee?

Tip 2: stel vooraf een checklist op met wat je mee wilt nemen

Nadat je een goede locatie hebt gekozen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste spullen mee brengt. Het is belangrijk om vooraf na te denken over wat je mee wilt nemen: voorkom bijvoorbeeld dat je te warm of te koud gekleed bent.

Gelukkig zijn er voldoende informatiebronnen om je te helpen. Ga online op zoek naar lijstjes zoals deze first time snowboarding checklist, vraag het na bij vrienden, check bij je reisbureau, of neem direct contact op met de piste waar je naar toe gaat. Waar je sowieso aan wilt denken:

  • Denk er in ieder geval aan dat de zon ook op de piste voldoende schijnt: onderschat dus de waarde van zonnebrandcrème niet!
  • Vaak kun je op locatie een snowboard of ski’s huren, maar check ook hoe het zit met accessoires zoals een helm, handschoenen, thermo-sokken enzovoorts.

Tip 3: Kies de juiste kleding

Goed, als je dus vooraf een checklist maakt, dan heb je altijd de juiste spullen bij je. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste kleding meeneemt. Een goede winterjas is vaak cruciaal: aan de ene kant beschermt de kleding je tegen de kou, maar een goede dikke jas kan ook een eventuele val wat breken.

Hou bij het kiezen van een winterjas in ieder geval rekening met het volgende:

  • Het type jas: wanneer je op wintersport gaat, is een goede, dikke jas wel gewenst. Kijk dus meer naar hard shell jackets dan naar bijvoorbeeld fleece jackets.
  • Aantal lagen: een jas die je warm houdt, moet uit een aantal lagen bestaan. Het is aan te raden om een jas met 3 lagen te kiezen. Deze zijn iets prijziger, maar gaan langer mee en beschermen je beter.
  • Duurzaamheid van het materiaal: een goede jas moet je dus warm houden, maar moet ook tegen een stootje kunnen. Lees je dus in over de materialen die gebruikt zijn voor een jas, en welke gemaakt zijn om langer mee te gaan.

Met deze tips heb je al een goed begin, en dat is al het halve werk!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.