All inclusive vakantie boeken? Dit moet je weten

Klinkt een all inclusive vakantie voor jou als muziek in de oren? Geniet van onbeperkt eten en drinken voor een vaste prijs. All inclusive vakanties zijn ook ideaal voor gezinnen. Kinderen kunnen eten waar ze zin in hebben en je hoeft niet na te denken over wat voor type restaurant je wilt bezoeken. Om een vakantie te boeken is het handig om rekening te houden met prijzen, de locatie en het eten en drinken. Lees hier meer over deze onderwerpen.

Prijzen

De kosten van een all inclusive vakantie kunnen in je voordeel uitpakken. Je betaalt namelijk een vast tarief voor je vlucht, verblijf, eten en drinken. Toch is het goed om uit te rekenen wat je exact betaalt per onderdeel om te voorkomen dat je te veel betaalt. Als je bijvoorbeeld een lichte ontbijter bent, maar wel 10 euro per dag voor ontbijt betaalt, is het misschien niet zo gunstig. Ontbijt je graag uitgebreid? Dan haal je het er waarschijnlijk wel uit. De prijs die je uiteindelijk betaalt is ook afhankelijk van het type verblijf en de faciliteiten die erbij komen kijken, zoals een zwembad of spa. Als je graag gebruik maakt van luxe faciliteiten, dan is het vaak wel het geld waard.

Locatie

Als je hebt besloten dat je een all inclusive vakantie wilt boeken, is het nog een opgave om de ideale locatie te kiezen. Welk land wil je graag bezoeken en naar wat voor soort vakantie ben je op zoek? Als je vooral tot rust wilt komen en aan het strand wilt liggen, maakt het misschien niet zoveel uit waar je heen gaat. In bijvoorbeeld Turkije en Egypte kun je all inclusive vakanties boeken waarbij je echt waar voor je geld krijgt. Daarnaast zijn het warme landen met heerlijke stranden. In dit geval is het vooral belangrijk dat je dicht bij het strand zit en genoeg entertainment om je heen hebt. Populaire vakantiebestemmingen als Spanje of Griekenland bieden ook veel all inclusive opties. Dit kan vaak wel wat duurder uitvallen.

Eten en drinken

Ga je voor een hotel met ontbijt en diner? Dan is het verstandig om goed te kijken naar het aanbod. Bekijk bijvoorbeeld de reviews van een specifiek hotel om erachter te komen hoe goed het eten daadwerkelijk is. Heb je allergieën, dieetwensen of andere voorkeuren? Contacteer dan vooraf het hotel, zodat je zeker weet dat je ook lekker kunt eten. Soms zijn ook (alcoholische) dranken bij het verblijf inbegrepen, zodat je hier ook onbeperkt gebruik van kunt maken. Dit is handig als je van plan bent om veel tijd in je hotel te besteden.

Conclusie

Een all inclusive vakantie kan erg voordelig zijn. Toch is het goed om altijd even na te rekenen of dit ook voor jou het geval is. Houd rekening met de locatie en eventueel met speciale wensen omtrent het eten. Om helemaal tot rust te komen voor een vaste prijs is dit een ideale optie. Ook zin in vakantie gekregen? Op Vakantiedealz kun je tal van verschillende vakanties boeken, waaronder all inclusive vakanties.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.