Tips om duurzaam op reis te gaan

Duurzaam op vakantie gaan wordt steeds populairder. Door duurzaam te reizen ontstaat er minder schade aan het milieu. Hoe zorg je dat je op vakantie geen afval achterlaat of schade aan het milieu toebrengt? Deze handige tips kunnen je helpen om duurzaam te reizen en onze aarde te beschermen.

CO2 uitstoot

Vliegen is een van de meest vervuilende manieren van reizen. Het zorgt voor veel CO2 uitstoot en belast het milieu. Toch kan het soms niet anders. Als je een verre reis wil maken, moet je wel met het vliegtuig. Toch is duurzaam reizen mogelijk door de milieuvervuiling te compenseren. Zo kun je uitzoeken of je een directe vlucht zonder tussenlandingen kunt boeken. Tijdens het opstijgen en landen wordt de meeste CO2 uitgestoten. Je kunt er ook voor kiezen om de CO2 uitstoot te compenseren. Je betaalt dan een paar tientjes meer. Dit geld wordt geïnvesteerd door de luchtvaartmaatschappij in projecten die zich richten op duurzame energie.

Maak gebruik van het openbaar vervoer

Als je echt schoon wil reizen dan ga je niet met het vliegtuig, maar kies je voor het openbaar vervoer. Met de trein reis je makkelijk door Europa. Met de trein reizen is erg leuk, onderweg zie je veel en je ontmoet makkelijk andere reizigers. In plaats van het openbaar vervoer kun je ook kiezen voor een fiets of wandelvakantie. Dat is naast duurzaam ook nog eens erg gezond.

Kies voor duurzame accommodaties

Ook door te kiezen voor een accommodatie die zich richt op ecotoerisme kun je bijdragen aan het milieu. Maar hoe weet je nu of een accommodatie duurzaam is? Dit kun je doen door te checken of jouw hotel een Green Key keurmerk heeft. Er zijn allerlei soorten duurzame accommodaties. Van duurzame campings in de natuur, tot aan milieuvriendelijke hotels.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.