Ruim de verwarring van het reizen uit de weg

Als je pas begint met reizen, dan zijn er enkele richtlijnen die je misschien wilt volgen. Het volgende artikel bevat een aantal zeer nuttige adviezen die bedoeld zijn om het plannen van reizen gemakkelijker en succesvoller te maken. Zorg ervoor dat je vooruit plant, zodat je op je reizen ook werkelijk kunt genieten en leren.

Als je met het vliegtuig reist, probeer je dan te beperken tot één handbagage van 20 pond. Zo weet je altijd waar je bagage is. Als je in één reis naar meerdere bestemmingen reist, is er niets erger dan dat je bagage je achtervolgt terwijl je zonder schoon ondergoed komt te zitten.

Als je geld wilt besparen op reizen, wees dan flexibel als je je vliegtickets boekt. Vaak zijn lagere prijzen te vinden als je je niet vastlegt op een bepaalde vertrek- en aankomstdatum. Bovendien zijn de prijzen soms goedkoper als je op een nabijgelegen stad vliegt in plaats van op de grote stad in de omgeving.

Als je met een hond reist, bedenk dan dat je de meeste benodigdheden voor huisdieren beter op je bestemming kunt kopen. Bijvoorbeeld, tenzij je hond een speciaal dieet volgt, is een zak hondenvoer kopen bij aankomst gemakkelijker dan proberen het te vervoeren. Kommen en andere benodigdheden zijn net zo.

Als je een lange vlucht voor de boeg hebt, kan het verleidelijk zijn om een slaapmiddel te nemen om de reistijd sneller te laten verlopen. Maar wacht tot je vliegtuig in de lucht is voor je het inneemt. Als je indommelt voor het in de lucht is, kun je belangrijke aankondigingen missen, of erger nog, gevraagd worden van boord te gaan om van vliegtuig te wisselen.

Geef een fooi aan je conciërge! Of het nu op een cruise is of in een hotel, je conciërge is je aanspreekpunt voor reserveringen, routebeschrijvingen en bijna al het andere! Veel conciërges hebben toegegeven dat als iemand bereid is hen een goede fooi te geven, ze alles in het werk zullen stellen om ervoor te zorgen dat die grote tipgevers, een fantastische tijd hebben.

Parkeren

Vraag een vriend of familielid om je naar het vliegveld te rijden. Je kunt besparen op taxikosten en de kosten van het lang parkeren op Schiphol. Veel mensen zullen deze gunst graag voor je verrichten, vooral als je bereid bent later, als ze op vakantie zijn, iets terug te doen. Uiteraard staat je auto wel veilig geparkeerd op Schiphol

Als je een hotelkamer boekt, wees dan niet bang om te onderhandelen. Hoewel veel hotelbedienden niet al te veel op de prijs kunnen schuiven, zijn er misschien wel andere extraatjes die ze kunnen aanbieden, zoals maaltijden of parkeergelegenheid. In sommige gevallen is het baliepersoneel niet in staat kortingen of arrangementen aan te bieden, tenzij de gast er specifiek naar vraagt.

De avond tevoren aankomen is essentieel. Overnachten in een hotel dat zijn gasten gewoonlijk toestaat hun voertuigen daar tijdens hun cruise te laten staan is een slimme zet. Vraag het hotelpersoneel naar eventuele parkeeraanbiedingen als die er niet zijn gepubliceerd.

Huurauto’s zijn er in alle kleuren en alle modellen. Het probleem is dat ze er allemaal in principe hetzelfde uitzien! Zorg ervoor dat je de precieze plaats van je auto noteert voor je hem op een parkeerplaats achterlaat om een grote discountwinkel in te gaan of ergens anders waar hij verloren zou kunnen raken in de zee van andere auto’s.

Je huurauto verliezen op grote parkeerplaatsen is geen pretje. Neem zo’n fluorescerende schuimrubberen bal mee die over het uiteinde van je antenne past, of misschien zelfs een kleurrijk lint om aan de achteruitkijkspiegel te binden. Ze nemen geen plaats in je bagage in en kunnen het terugvinden van die auto zeker een stuk gemakkelijker maken als er precies 37 andere die er precies op lijken in dezelfde rij staan waar je geparkeerd hebt!

De hier gegeven informatie moet je wat hulp bieden als je op reis gaat. Deze tips zijn leuk voor nieuwe of doorgewinterde reizigers, en bieden basisideeën, maar ook leuke technieken die ze kunnen gebruiken om hun volgende reis te plannen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.