3 tips om je interieur winterklaar te maken

De dagen worden weer kouder en donkerder en dat betekent dat je het binnen weer gezellig kunt maken. In de winter ben je immers toch meer binnen dan in de zomer en dan vraagt je interieur om een andere inrichting. In dit artikel geef ik je drie tips om je interieur winterklaar te maken. 

Kies voor winterse kleuren

Ieder seizoen kent zijn eigen kleuren, zo ook de winter. Waar de interieurs in de zomer vaak bestaan uit heldere pastelkleuren, zijn er in de winter hele andere kleuren om te gebruiken. Denk hierbij aan de warmere kleuren zoals bruin, oranje en rood. Daarnaast vallen bepaalde blauwtinten ook erg in de smaak tijdens de winter. Hoewel je dit misschien niet meteen als een warme kleur zal definiëren, zorgen bepaalde tinten toch daadwerkelijk voor een warmer gevoel in huis. Vaak zijn dit meer de diepblauwe kleuren. Je hoeft natuurlijk niet meteen al je muren opnieuw te schilderen voor de winter, maar je kunt wel met accessoires nieuwe kleuren in je interieur brengen.

Zachte materialen

Met die gure kou buiten heb je binnenshuis behoefte aan warmte en zachtheid. Kies daarom voor zachte materialen. Koop bijvoorbeeld een aantal nieuwe dekentjes en kussens voor op de bank (uiteraard in de winterse kleuren). Door je bank lekker warm aan te kleden kun je er een stuk meer van genieten. Ook nepbont vachtjes kunnen een winterse, warme sfeer aanbrengen in je interieur. Gebruik ze bijvoorbeeld over de rugleuning van een stoel heen of leg er één op de grond neer voor de open haard. Vergeet ook niet om je winterdeken en sprei van zolder te halen en die op je bed te leggen. Zo heb je het ‘s nachts ook weer lekker warm.  

Warme accessoires

En dan om het af te maken: maak gebruik van warme, sfeervolle accessoires. Denk hierbij aan een paar leuke lampjes en kaarsen. Hierdoor breng je ook meteen meer licht in je donkere woning. Zorg ervoor dat je voldoende lichtpunten hebt, maar zorg dat het geen TL-lichtbak wordt. Kies er bijvoorbeeld eerder voor om bepaalde hoeken met kaarsen aan te lichten. Zo kun je meteen genieten van het schouwspel van de vlammen. Vervang daarnaast je typisch zomerse accessoires door typisch winterse varianten. Denk bijvoorbeeld aan de poster in je fotolijst of aan de zomerse (droog)bloemen in de vaas op tafel. Door deze kleine dingen te veranderen creëer je binnen een mum van tijd een winters interieur. 

Vergeet niet je exterieur 😉

Denk er ook aan om je loungeset weer naar binnen te halen! Een loungeset kan snel verkleuren wanneer deze een winter buiten staat in de wind en regen. Daarnaast zoeken dieren zoals muizen, ratten en egels ook een veilig onderkomen voor in de winter. Zij zullen het helemaal niet erg vinden om te schuilen in een lekker warme loungeset! Heeft je loungeset de winter toch niet overleefd? Shop een nieuwe look bij De Vries XL Tuinmeubelen, vaak zelfs inclusief gratis verzending!

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.