Hoe vind je de beste koffers?

Wat de beste koffer is, is afhankelijk waarvoor je hem gaat gebruiken. Als je op een korte zakenreis gaat, zul je geen groot formaat reiskoffer meenemen. Ga je op een lange vakantie, dan heb je waarschijnlijk meer bagage nodig. Dus voor je op zoek gaat naar de beste koffer zul je je moeten afvragen waar je deze mee naar toe gaat nemen en hoe vaak je hem gaat gebruiken. Er zijn wel een aantal punten waarop je de keuze voor de beste koffer op kunt baseren:

1. Inhoud

Trolleys die als handbagage kunnen worden meegenomen hebben een inhoud van zo’n 25 tot 50 liter en zijn zeer geschikt voor een weekend weg. Daarna zijn er de kleine koffers met een inhoud tussen de 50 en 75 liter en middelgrote formaten waar tot 95 liter bagage in past. Deze zijn geschikt voor vakanties van een week tot drie weken. Ga je nog langer weg, of heb je veel bagage, dan zijn er modellen met een inhoud van boven de 95 liter.

2. Comfort

Er zijn koffers die al zwaar zijn van zichzelf. Als je met het vliegtuig reist, heb je meestal een maximum gewicht dat je mag meenemen. Als je een zware koffer hebt, betekent dit dat je er minder spullen in mag stoppen. Als je bijvoorbeeld met de trein reist met een zware koffer, is dat niet zo comfortabel, bijvoorbeeld bij het in-, uit- en overstappen. Let ook op de wielen van de koffer. Als je de koffer over lange stukken moet trekken, zijn twee wielen vaak minder comfortabel dan vier wielen, die alle kanten op zwenken.

3. Sterkte

Reis je veel, dan zoek je waarschijnlijk een koffer die slijtvast is. Personeel op luchthavens gaat niet altijd heel zachtzinnig om met koffers. Als je voor een trolley van textiel kiest, wil je niet dat die snel kan scheuren als hij ergens achter blijft hangen. Let ook op het type sluiting, de handvaten en wielen.

Bron: www.koffer-aanbiedingen.nl

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.