Auto importeren? Kijk eens bij onze oosterburen

Op zoek naar een nieuwe tweedehands auto? Het aanbod in Nederland is groot maar over de grens is het aanbod nog veel groter. En vaak zijn de prijzen bij onze buurlanden zoals België en Duitsland een stuk lager. Het importeren van voertuigen uit Duitsland is bovendien erg eenvoudig. U moet wel wat papierwerk invullen en de juiste stappen doorlopen maar het is zeker mogelijk om een auto bij onze oosterburen te kopen en naar Nederland te importeren. Er zijn zelfs bedrijven die erin gespecialiseerd zijn om hierbij te helpen.

Waarom auto’s goedkoper zijn in Duitsland

Er zijn in Duitsland veel meer auto’s op de markt dan in Nederland. Omdat de autobedrijven een grotere afzetmarkt hebben liggen de prijzen gemiddeld vaak lager. Daarnaast zijn Duitsers het gewend om na een aantal jaar een auto in te wisselen voor een nieuwer model. Veel van de auto’s die naar Nederland worden geïmporteerd werden voorheen als een lease auto gebruikt. Doordat het zakelijk gebruikt is zijn de voertuigen vaak in goede staat.

Hoe een auto importeren?

Er zijn een aantal stappen die u moet doorlopen om een auto naar Nederland te importeren. Voor de landen uit de Europese Unie werkt het eigenlijk allemaal hetzelfde. U zou misschien denken dat er vrij verkeer van goederen is. Maar toch is er een speciale belasting die u moet afdragen in Nederland als u een voertuig importeert. Nadat u de auto heeft uitgezocht en naar Nederland heeft gebracht dient u belasting te betalen omdat het voertuig voor het eerst op de Nederlandse wegen verschijnt. Daarnaast dient het voertuig eerst goedgekeurd te worden door de RDW.

Hulp bij de auto-import

Heeft u mooie auto op het oog? En kunt u deze voordeliger aanschaffen in het buitenland? Via de link in dit artikel komt u terecht bij een auto import specialist die voornamelijk gespecialiseerd is in het importeren van voertuigen uit Duitsland. U kunt zelf uw auto uitzoeken en een afspraak maken, het importbedrijf kan vervolgens het proces voor u afhandelen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.