De gekleurde zomervakanties voor nu en in 2022

Volgens een onderzoek onder online reisbureaus stijgen het aantal vakantieboekingen voor de zomer van 2022 heel rap. Men vermeldt daarbij dat steeds meer online shoppers vooruit boeken in de hoop dat de gehele COVID-19 toestand volgend jaar echt onder controle zal zijn.

En dat laatste is behoorlijk belangrijk aangezien veel reisorganisaties in mei van dit jaar besloten om vanwege de onzekerheid over mogelijke reisbeperkingen maar te stoppen met het verkopen van vakanties in het buitenland voor deze zomer. Iets wat alsmede veroorzaakt werd door frustraties veroorzaakte door het mogelijk in quarantaine te moeten gaan bij de terugkeer in het thuisland.

De gekleurde 2021 reisadviezen

Het voorkomen van vervelende verrassingen wanneer je op reis bent of wilt is zonder meer iets wat continu aan de orde van de dag is. En dit uit zich vaak in kleuren! Alle reizen naar landen in het buitenland worden immers met de kleurcode groen, geel, oranje of rood aangegeven.

De desbetreffende kleurcode geeft aan hoe het met de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in een land of gebied gesteld is, plus de corona maatregelen die er toegepast worden. En alhoewel je gewoonlijk liever niet groen en geel voor ogen ziet, zijn dat nu de landen die je het beste bezoeken kunt.

Nederland zelf loopt hierbij overigens ook gevaar, waardoor de mogelijke Europese zomervakanties voor veel Nederlanders deze komende zomermaanden onder druk komen te staan. Want ons trotse Oranje landje kan momenteel waarschijnlijk niet eens qua kleurcode in de groen, geel, of oranje variant blijven staan, aangezien het aantal nieuwe corona besmettingen dusdanig snel oploopt dat het zeer binnenkort in het dieprood zal bevinden.

Want als dat gebeurd dan komen er wederom heel snel weer reisbeperkingen, waarbij jij op zich misschien wel met je geboekte reis op pad zou kunnen gaan, maar de bestemming jou niet wilt zien! Want als Nederland op code rood staat betekent dit dat je Nederland niet in of uit kunt reizen!

Een zorgeloze 2022 vakantie

Niet alleen Nederland, maar alsmede de toeristische trekpleisters zoals Spanje en Portugal kampen met stijgende infectiecijfers. Dus zou je denken dat het inderdaad verstandig is om dit jaar maar niet meer op vakantie te gaan, maar dat je beter via Black Friday vakanties lekker vooruit kan gaan kijken naar een fijne, zorgeloze vakantie in 2022.

Want ook al had je stiekem al een vakantie voor deze zomer geboekt, dan zijn de reisbureaus jou niet verplicht om je vakantie terug te betalen wanneer je van of naar land wilt die als rood gekleurd geboekt staat.

De meesten staan dan gelukkig wel boeking wijzigingen toe, hoewel dit op zich kostbaar kan zijn. Met uitzondering van sommige online reisbureaus, zullen de meeste aanbieders van speciale pakketreizen jou wel terugbetalen als jouw bestemming (per ongeluk) op de rode lijst komt.

Zoek dus bij het boeken, zelfs als dit voor 2022 het geval is, altijd een bedrijf uit die online via de Black Friday Expert te vinden is, die een flexibel beleid toepast, zodat jij dan jouw vakantie zelfs gratis kunt verplaatsen indien jouw bestemming na het boeken oranje of rood wordt.

Vermijd dit stoplicht reissysteem

Om dit gehele stoplicht reissysteem van dit moment zoveel mogelijk voor de toekomst uit het vizier te houden is het beter om alvast maar over een fijne zomerreis in 2022 na te denken. Het lijkt er daarbij ook steeds waarschijnlijker op dat de vaccins paspoorten, die de vaccins status van een persoon bewijzen, alsook vereist zullen zijn voor een restrictief reizen naar Europa en andere landen.

Dus sluiten we dit artikel maar af met de volgende zin van een bekend geheugenspelletje: “Ik ga (veilig in 2022) op reis en ik neem mee… mijn paspoorten!”

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.