De 5 highlights van Botswana

Weleens aan Afrika gedacht bij het boeken van je volgende vakantie? Dit continent staat bij steeds meer mensen hoog op het verlanglijstje en wint daardoor ook steeds meer populariteit. Maar welk land moet je dan uiteindelijk kiezen? Botswana natuurlijk! In dit artikel vertellen we je welke 5 highlights je absoluut moet bezoeken in dit bijzondere land.

1. De ongerepte natuur van Okavango Delta

Botswana heeft de grootste binnenlandse delta ter wereld, genaamd de Okavango Delta. Dit gebied is qua oppervlakte net zo groot als Zwitserland en het water komt van de Okavango Rivier. Deze stroomt vanuit Angola door de Caprivi (Namibië) richting de Kalahari woestijn. Het water maakt het gebied rondom de Okavango Delta erg vruchtbaar, waardoor er uitgestrekte grasvlakten en ander soort natuur ontstaan. Dit is erg aantrekkelijk voor wilde dieren, want er is hier voldoende water en voedsel en daarnaast kunnen ze ook goed schuilen. 

2. Slapen tussen de wilde dieren

Tijdens een safari in Botswana kampeer je midden tussen de wilde dieren. Er staan namelijk geen hekken rondom de kampeerplekken, dus veel dichter bij de natuur kom je niet! Dieren kunnen dus zomaar voor de tent lopen terwijl je lekker een hapje aan het eten bent. Ook komt het regelmatig voor dat een nijlpaard naar eten aan het zoeken is en mensen tegen het lijf loopt. De dieren die hier ronddwalen zijn op zich niet gevaarlijk voor de mens, maar het is wel belangrijk dat je weet hoe je een kampvuur moet bouwen. Deze moet groot genoeg zijn om de hele avond uit te houden. Zo houd je niet alleen jezelf warm, maar blijven de dieren ook op gepaste afstand. Ook wordt de omgeving dankzij het vuur mooi verlicht!

3. Ontdek de natuur vanaf het water

Safari’s doe je normaal gesproken over het land, maar in Botswana kan dit ook per boot! Je kiest uit verschillende soorten safari’s op het water. Neem bijvoorbeeld de mokoro, een handgemaakte kano die door de gids wordt bestuurd. Hij of zij gebruikt een grote stok om te sturen en om vooruit te komen. De mokoro-boten worden al honderden jaren gebruikt in de Okavango Delta (zie onze nummer 1 highlight). Daarom is dit ook de perfecte manier om de natuur vanaf het water te ontdekken. Zit je liever op een grotere boot? Ook geen probleem, want in Botswana kun je boottochten ook op modernere boten doen!

4. Het magische golden hour

Botswana is erg fotogeniek en je schiet hier de mooiste plaatjes tijdens de Golden Hour. Het licht begint dan te verkleuren in okergeel naarmate de zon steeds verder zakt. Alles krijgt een idyllisch goud randje. Dit levert in Botswana werkelijk een magisch beeld op! Het wordt al helemaal mooi als er op de achtergrond wilde dieren lopen. 

5. Ontdek de Okavango Delta vanuit de lucht!

Wij vertelden je al eerder dat je safari’s ook met de boot of de auto kunt meemaken. Maar wist je dat het in Botswana ook mogelijk is om de omgeving per vliegtuig te ontdekken? Je vliegt dan over de Okavango Delta en ontdekt dit prachtige natuurgebied vanuit een heel nieuw perspectief! De groene grasvlakten en het blauwe water wisselen elkaar af en dit levert een uniek beeld op. Ook laten de wilde dieren je met rust, terwijl jij ze nog wel kunt aanschouwen vanuit de lucht.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.