Op vakantie met de camper: wat heb je nodig?

Vakanties zijn vaak tijden waar je heel veel leuke herinneringen aan overhoudt en veel leuke dingen kan doen. De meeste vakanties zul je niet zo veel bijzonder spullen nodig hebben, maar bij het kamperen zullen er toch wat meer spullen nodig zijn. Een camper heeft nou eenmaal minder ruimte en variatie aan spullen dan een hotel of park. Bovendien zul je bij het camperen meer voor jezelf moeten zorgen en zul je dan ook verschillende andere dingen nodig hebben dan op een andere vakantie.

Persoonlijke spullen

Als je met de camper op vakantie gaat is het belangrijk dat jij je persoonlijke spullen bij je hebt. Zo moet je als bestuurder van een camper ten alle tijden je rijbewijs moeten kunnen laten zien als er controle is. Ook zul jij je zorgverzekeringspas mee moeten nemen voor het geval er iets gebeurd en je in een ziekenhuis beland. Verder zijn er nog een aantal andere persoonlijke spullen die je beter niet kunt thuislaten. Zo is een paspoort of een ID-kaart verplicht en zul je als je met de camper gaat een kentekenbewijs nodig hebben. Daarnaast zul je verschillende betaalkaarten moeten kunnen gebruiken voor het geval er niet te betalen valt met de betaalkaart die jij hebt en zul je waarschijnlijk ook je groene kaart mee moeten nemen.

Spullen voor je camper

Het lijkt voor jezelf misschien niet zo belangrijk, maar om op de eindbestemming aan te komen en weer veilig thuis te komen, is het belangrijk dat je ook al je spullen voor de camper meeneemt. Er kan gedurende de route van alles gebeuren met je camper, of dit nou een lekke band is of iets veel ergers. Een aantal spullen zijn zelfs verplicht om mee te nemen als je naar sommige landen gaat. Zo is een gevarendriehoek, verbandtrommel, waarschuwingsvest en een brandblusser essentieel voor zowel jezelf als je problemen ervaart als voor anderen.

Spullen voor bij je camper

Als je op vakantie gaat met de camper zul je niet de hele tijd doorbrengen in deze camper. Je zult waarschijnlijk op avontuur gaan en veel tijd in de buitenlucht besteden. Sommige spullen zullen dan ook niet weg te denken zijn als je gaat kamperen. Om te beginnen zijn 

campingstoelen erg belangrijk voor als jij lekker in de buitenlucht wilt kunnen ontspannen. Verder zul je een goed zakmes, zaklamp, klaptafel of misschien een hangmat mee willen nemen om buiten goed te kunnen genieten van de omgeving en de buurt te kunnen verkennen. Al deze spullen kun je in een kampeerwinkel kopen bij jou in de buurt of bestellen via een online winkel. 

Ook zul je spullen nodig hebben voor jezelf om je lichaam te onderhouden en een beetje schoon en gezond te blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tandpasta, douchegel, wasmiddel en zonnecrème. Daarnaast is het ook handig om muggenspray mee te nemen en andere bijzondere geuren van bijvoorbeeld kaarsen die ervoor zorgen dat wilde dieren niet te dicht bij jou in de buurt kunnen komen. In andere landen kunnen er namelijk een hoop verschillende andere dieren zijn die jij niet gewend bent. 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.