Kampeer tip: Riviercamping in de Belgische Ardennen

Kamperen is een hobby van veel Nederlanders en veel mensen werken het hele jaar hard om er een aantal weken lekker met de tent of caravan en het hele gezin op uit te kunnen. Ben jij ook zo’n liefhebber van kamperen en houd je van buitenactiviteiten en de natuur? Dan is Camping Barvaux in de Belgische Ardennen een optie om zeker te overwegen. Deze riviercamping is gelegen aan de oevers van de Ourthe en biedt tal van activiteiten voor jong en oud. De camping is voorzien van alle basisbenodigdheden en biedt alle garanties om er een topvakantie van te maken met het hele gezin aan de rivier!

De rivier de Ourthe staat nooit droog en biedt het hele seizoen volop waterpret

De Ourthe is een Belgische rivier die is gevormd door twee rivieren, de Westelijke- en de Oostelijke Ourthe. De oostelijke Ourthe begint bij het plaatsje genaamd Ourthe en is gelegen in de buurt van Luxemburg en is tevens de naamgever van deze rivier. Deze twee rivieren komen samen in een stuwdam die ook wel bekend is onder de noemer het meer van Nisramont hier splitst de rivier weer in tweeën. Het ene deel van de rivier ook wel bekend als de beneden Ourthe doet onder ander het dorpje Durbuy aan. Durbuy is tevens de plek waar camping Barvaux in de buurt gelegen is. Na Durbuy passeert de Beneden Ourthe nog een aantal plaatsen in de Ardennen om vervolgens uit te monden in de Maas bij Luik. Omdat deze rivier deels uit een stuwdam komt staat deze nooit droog en ben je verzekerd van volop waterpret gedurende het hele seizoen.

De rivier biedt plezier en vertier voor het hele gezin

De rivier biedt ontzettend veel plezier en vertier voor het hele gezin. Camping Barvaux in de Belgische Ardennen is helemaal ingericht op buitenactiviteiten en activiteiten in en rondom de rivier. Ideaal voor een actieve vakantie Ardennen. Zo boek je hier bijvoorbeeld diverse kajak tochten om het gebied vanaf het water te verkennen. Ook kun je prachtige wandelingen door het gebied maken of mooie mountainbike tochten ondernemen langs de meanderende rivier en door de bossen en de bergen. Voor meer avontuur en spanning is er ook survival . Dit prachtige stukje België biedt een vakantie vol activiteiten en rust tegelijkertijd. Camping Barvaux is een camping Ardennen aan rivier en zeer geschikt voor wandelaars, fietsers en gezinnen. De Ardennen zijn vanuit de meeste plaatsen in Nederland goed te bereizen en ook in de voorjaarsvakantie of voor een midweekje of schoolkamp is dit een geweldige camping!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.