Jouw volgende bestemming: het Griekse Zakynthos

Ben je al bezig met fantaseren over je volgende vakantiebestemming? Wat dacht je van een vakantie Zakynthos. Dit kleine Griekse eiland met de gelijknamige hoofdstad heeft meer te bieden dan een strandvakantie. Natuurlijk kun je van een Grieks eiland warm weer verwachten, maar Zakynthos heeft meer dan strand. Je leest er alles over op zakynthos.nl. Als je de ergste drukte wil vermijden, is het aan te raden om niet in het hoogseizoen je vakantie naar Zakynthos te boeken. Dan is het namelijk vol met toeristen, terwijl het vlak voor of na het hoogseizoen ook nog heerlijk weer is op het eiland. 

Zon en strand zoals het hoort

Van een Grieks eiland verwacht je ongetwijfeld zon en witte stranden en een helderblauwe zee. We kunnen je geruststellen, dat krijg je zeker op een vakantie Zakynthos. Eén van de stranden is het bekende Shipwreck Beach, waar een scheepswrak uit 1892 ligt. Dat is ook waar het eiland voornamelijk bekend van is. Dit strand is omringd met rotsen en het is dan ook niet vreemd dat daar een schip gestrand is. Er zijn daarnaast genoeg stranden waar je heerlijk in de zon kunt liggen en van de zee kunt genieten. 

Natuur en cultuur

Op Zakynthos vind je meer dan alleen stranden en een lekker zonnetje ongeacht de tijd van het jaar. In de stad zijn meerdere pleinen waar je de echte cultuur van de stad kunt proeven. In 1953 is Zakynthos stad verwoest en daarna weer opgebouwd tot het authentieke stadje dat het nu is. Ook zijn er dorpen op het eiland om cultuur te snuiven. De dorpen en stad zijn de perfecte plek voor cultuur en naast pleinen is er ook een kerk en een museum. Wat je ook niet over mag slaan tijdens je bezoek is de Blue Caves. 

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.