Rondreizen, rondtrekken, de wereld over

Rondtrekken over de wereld wie wil dat nou niet. De meest prachtige culturen, mensen en bijzondere natuurverschijnselen zien. De droom van een echte reiziger. Van de Verenigde Staten tot Zuid-afrika tot Indonesië de keuze is reuze waar je doorheen wil trekken. In deze blog neem ik je graag mee op reis om je meer te vertellen over Maleisië en Brazilië. Ten slotte geef ik enkele raadzame tips. 

Rondreis Maleisië

Van oerwouden, mangrovebossen, heuvels tot theeplantages het landschap is erg wisselend. Je ontdekt telkens weer wat nieuws. Ook de wereldstad Kuala Lumpur ligt in Maleisië. In Maleisië is genoeg te doen en te zien. De beste tijd om rond te reizen is van juni tot en met augustus. In de wintermaanden kun je juist de meeste regen verwachten. Dat is erg ongunstig als regen vrij wil reizen en als je wilt gaan duiken. Doordat het regent is de onderwaterwereld een stuk minder goed zichtbaar. Er zal tijdens je reis wel eens regenen, maar niet zo erg als in het regenseizoen. Verder heb je in Maleisië ook het eiland Borneo dat perfect is voor natuurliefhebbers. Er zijn twee delen het Maleisische en Indonesische gedeelte. Veel mensen kiezen vaak voor het Maleisische gedeelte, omdat daar erg veel bezienswaardigheden zijn in een klein gebied. Verder als je als vrouw zijnde alleen wilt reizen in Maleisië dan is dat prima te doen. Een rondreis Maleisië is prachtig en zeker aan te raden. 

Rondreis Brazilië 

Brazilië is het grootste land in Zuid-Amerika, hierdoor kan je met gemak maanden lang wegblijven. Het land staat bekend om de carnaval in Rio de Jainero, het Amazonegebied en de favela’s. Dit land heeft veel verschillende soorten naturen. Van het meest noordelijke puntje tot het meest zuidelijke puntje is het een wereld van verschil. De tijd waar je het beste kunt gaan reizen in Brazilie is erg verschillend. het noordoosten van Brazilië wordt minder gekenmerkt door seizoen, omdat het bijna op de evenaar ligt. De temperatuur blijft ongeveer het hele jaar door hetzelfde. Verder zijn de beste maanden om te reizen verschillend waar je naar toe gaat in het zuiden duurt het regenseizoen van oktober tot januari. In het noordoosten begint het regenseizoen veel eerder. Hierdoor is het handig om te kijken waar je precies naar toe wilt en aan de hand daarvan je reistijd te bepalen. Verder is het alleen reizen door Brazilië prima te doen, maar blijf bewust van je omgeving en houd je spullen goed bij je. Hierdoor zal er niks met je overkomen. 

Tips voor rondreizen

Bekijk wanneer de regenseizoen zijn en de zomer seizoenen die verschillen per werelddeel. Maak ook kopieën van je document zodat als je rondloopt je niet constant je paspoort bij je hoeft te dragen. Daarnaast is het slim om niet te veel cash bij je te hebben, zodat als je wordt overvallen niet al je geld aan de dief geeft. Bovendien investeer in een goede backpack het geeft erg veel comfort. Het scheelt je erg veel rugklachten en schouderpijn als het geen comfort geeft. Luister ook naar je gevoel, heb je geen goed gevoel ga niet verder en ga naar de mensenmassa. Gebruik je gezonde verstand. 

Geniet en ga lekker op avontuur, maar luister naar je gevoel!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.