Raften en Kajakken in Nepal

Raften en Kajakken

Nepal, een van de beste plekken in de wereld voor raften en kajakken, de uitzichten op de bergen hebben trekkers en ook bergbeklimmers al jaren getrokken. Deze bergen vormen een ongelofelijke verscheidenheid aan witwater uitdagingen voor peddelaars. Nepal raften kayak

Een serie van wereld’s meest geweldige riviertrips kan je hier vinden, gaat van stijl, adrealine uitdagende bergstromen naar klassieke groot volume wildernis expeditie’s. De combinatie van spectaculaire rivieren, uitzichten op de bergen en de rijke culturele erfgoed maakt Nepal een duidelijke rivier voorloper’s bestemming.

Geen ander land heeft zoveel keuze aan trips op wilde rivieren met warm water, een subtropisch klimaat en hele grote stranden met wit zand, die ideaal zijn voor kamperen. De mogelijkheid voor kayak expeditie’s zijn uitzonderlijk.

Voor je beslist welke rivier je wilt doen, moet je beslissen wat het is wat je uit je rivier trip wilt halen. Nepal biedt trips aan van een dag tot twaalf dagen op verschillende rivieren, die allemaal enorme verschillende ervaring vragen. Denk niet dat omdat het alleen maar een rivier is, dat het dan nat en wild wordt. Sommige rivieren, zoals de Sun Koshi, die een ongelofelijke volledige water trip in september en oktober is, zijn gewoon vlak en niet gevaarlijk in het lage water van het vroege voorjaar.

Naam rivier Graad  Duur Afstand  Beste seizoen
Trisuli 2/3 1/2 dag 38 km. Eind Sep-Mid Dec, eind Feb-Early Juli
Seti 2/3 2 dagen 35 km. Eind Sep-Mid Dec, eind Feb-Juni
Bhote Koshi 5 2 dagen 20 km. Eind Sep-Mid Dec, eind Feb-Mid Juni
Kali Gandaki 4+ 3 dagen 73 km. Eind Sep-Mid Dec, eind Feb-begin Juni
Marshyangdi 5+ 5 dagen 53 km. Eind Sep-Mid Dec, eind Feb-begin Juni
Sun Koshi 5+ 9 dagen 270 km. Eind Sep-Mid Dec, eind Feb-begin Juni
Karnali 5+ 10 dagen 178 km. Eind Sep-Mid Dec, eind Feb-begin Juni
Tamur 5+ 11 dagen 120 km. Eind Sep-Mid Dec, eind Feb-begin Juni

Trisuli:
De Trisuli, een van Nepal’s beste rivier voor raften, dankzij zijn nabijheid ten opzichte van Kathmandu en de gemakkelijke toegang via de autoweg, biedt onervaren rafters genoeg opwinding. Vele kiezen ervoor om naar beneden te raften op de Trisuli met of een trip naar Pokhara of een bezoek aan het Royal Chitwan Park.

Seti:
Dit is een uitstekende trip voor kayakers met gemiddelde ervaring. De Seti is een fantastische tweedaagse reis in een geisoleerd gebied met mooie jungle en genoeg makkelijke en spannende afdalingen en versnellingen.Bhote Koshi:

De normale run is van ongeveer 95 kilometer ten noordoosten van Kathmandu op de dam van Lamosangu. De Bhote Koshi is een van de beste korte raft uitstapjes van de wereld. De Bhote Koshi is de steilste rafting rivier Nepal technisch gesproken en totaal toegwijd. De afdalingen zijn steil en continue klasse vier met veel continue klasse drie ertussen. Op hoge stukken worden verscheidene van de versnellingen solide klasse vijf en de gevolgen van enige vergissingen worden serieus.

Kali Gandaki:
Dit is een van de heiligste rivieren in Nepal, en bij elke splitsing of samenkoming op de  Kali Gandaki zijn er crematie plekken. De Kali Gandaki is een uitstekend alternatief voor de Trisuli. De afdalingen op de Kali Gandaki zijn veel meer technisch en continue dan op de Trisuli. Het is een leuke en uitdagende rivier mer versnellingen die je voor drie dagen zullen bezighouden.

Marshyangdi:
De Marshyangdi is een van de beste witte water runs in de wereld. Als je op zoek bent naar een vier tot vijfdaagse trip met veel eisend wit water en mooie uitzichten op bergen, dan is de Marshyangdi moeilijk te verslaan. Het is aardig solide wit water. Afdalingen zijn steil, technisch en consecutief, dat het de Marshyangdi tot een serieuze actie maakt.

Sun Koshi:
Dit is de langste river trip in Nepal; 270 kilometer door de mooie Mahabharat Range op zijn meandering weg van Dolalghat naar Chatara, dat ver beneden ligt op de Gangetic plains. Sun Koshi wordt beschouwd als een van wereld’s grootste 10 klassieke rivier reizen.

Karnali:
Karnali is de langste en grootste rivier in heel Nepal, draineert enorme en goed ontwikkelde vangsten. De Karnali is een gem, gecombineerd met een korte trekking met enkele van de mooiste bergen en jungle uitzichten in Nepal. De meeste ervaren rivier mensen die hebben gevaren op de Karnali vinden het een van de beste allround rivier reizen die zij hebben gedaan.

Tamur:
The Tamur combineert een van de beste korte trekkingen in Nepal met wat echt uitdagende witte rivier actie. De meeste expeditie’s beginnen met een indrukwekkende trekking van een week lang van Basantapur op over de Milke Danda Range naar Dovan. De beste tijd om te raften is waarschijnlijk als de Tamur op zijn medium stroomt, en dat is tussen half oktober tot  half november.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.