Ushuaia: de zuidelijkste stad van de wereld

Ushuaia

De zuidelijkste stad ter wereld is Ushuaia. Deze stad ligt in de provincie Vuurland, dichtbij Antarctica en de Zuid-Atlantische eilanden van Argentinië.

Ushuaia ligt ook vlak bij het Beaglekanaal en in deze stad wonen ongeveer 50 duizend mensen. Dichtbij de stad Ushuaia ligt de internationale luchthaven van Ushuaia, die vooral voor lokaal vliegverkeer wordt gebruikt zoals naar de tweede stad van het Vuurland: Rio Grande. De stad is als het ware om de haven heen gebouwd, dus deze ligt dichtbij het centrum. De haven bestaat uit een lange en een brede pier waar de schepen vertrekken naar Antarctica. De reizen naar het Antarctische schiereiland zijn echter wat beperkt. Als de reizen worden gedaan dan is het in de maanden december tot en met februari, want dan is het namelijk zomer op Antarctica.

Een reis met een schip duurt ongeveer 36 uur, waarbij men ook de beruchte Straat Drake moet oversteken. Deze straat verbind de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan en staat bekend om haar vele grote stormen met zeer hoge golven. In de stad Ushuaia is een stadsbusdienst aanwezig die zorgt voor de verbinding tussen het centrum en de meeste wijken die zich in de stad Ushuaia bevinden. Ushuaia kan gezien worden als de enige stad van deze omvang op het Zuidelijke halfrond, die op de zuidelijke breedtegraad ligt van 54 graden.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=l0wh2gh_5p8″ width=”300″ height=”300″]

Een bezoekje aan Ushuaia

Ben je benieuwd wat je op Ushuaia allemaal kunt zien? Dan wordt het tijd om een reis te boeken naar Ushuaia. Je kunt hier ook naar toe gaan als je in de zomermaanden van Antarctica een reis wilt maken over het water naar deze mooie plaatsen. Combineer het met elkaar en zorg ervoor dat je een mooie tijd gaat krijgen. Kleed je ook in deze wereldstad Ushuaia altijd goed aan. Voor de kinderen is het ook een unieke reis, maar ze moeten hierbij ook goed aangekleed zijn. Zorg ervoor dat je de tijd neemt als je hier naar toe gaat zodat je alles rustig kunt gaan bekijken en natuurlijk ga je hier ook foto’s maken. Het is meer dan de moeite waard om hier eens te gaan kijken.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.