Vliegveld Schiphol

Schiphol, gelegen nabij Amsterdam, is een van de grootste luchthavens van Europa en een belangrijk internationaal vliegknooppunt. In tegenstelling tot kleinere luchthavens zoals Girona, bedient Schiphol een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen, van budget tot premium, zoals KLM, EasyJet en Delta Airlines. Veel reizigers kiezen voor Schiphol vanwege de uitstekende verbindingen wereldwijd en de geavanceerde faciliteiten.

vliegveld-schiphol

Bereikbaarheid Schiphol

Schiphol is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en taxi Schiphol. De luchthaven heeft een eigen treinstation, Schiphol Airport station, dat direct onder de terminal ligt. Treinen vanuit verschillende delen van Nederland, waaronder een directe verbinding met Amsterdam Centraal in slechts 15 minuten, zorgen voor een snelle en efficiënte manier om te reizen. De kosten voor een treinkaartje van Amsterdam naar Schiphol starten vanaf ongeveer 5 euro. Taxi’s en bussen zijn ook ruim beschikbaar, met taxi’s die een rit naar het centrum van Amsterdam aanbieden voor ongeveer veertig euro.

Voorzieningen op Schiphol

Schiphol biedt een breed scala aan faciliteiten om het wachten comfortabeler te maken. De luchthaven heeft meerdere lounges, uitgebreide winkelgebieden inclusief een groot aanbod aan duty-free shops, en een diversiteit aan eetgelegenheden van fastfood tot haute cuisine. Gratis WiFi is bijna overal beschikbaar en er zijn diverse plekken voor ontspanning, zoals spa-faciliteiten en zelfs een klein museum.

 

Schiphol Amsterdam Airport

1118 CP Schiphol, Nederland

  1. +31 (0)20 794 0800

IATA-code: AMS

ICAO-code: EHAM

Vervoer naar Amsterdam

Vanaf Schiphol is het centrum van Amsterdam snel en gemakkelijk te bereiken. De meeste bezoekers geven de voorkeur aan de trein vanwege de frequentie en snelheid.

Schiphol naar Amsterdam – Taxi

De rit van Schiphol naar Amsterdam met een taxi kost gemiddeld veertig euro en duurt afhankelijk van de verkeersdrukte ongeveer een half uur. 

Schiphol naar Amsterdam – Trein

 

De trein is de snelste en meest kosteneffectieve manier om naar het centrum van Amsterdam te reizen. Treinen rijden elke paar minuten en een enkele reis kost ongeveer 5 euro.

Vervoer naar andere steden

 

Schiphol biedt ook uitstekende verbindingen naar andere grote steden in Nederland, zoals Rotterdam, Den Haag en Utrecht, met frequente treindiensten die rechtstreeks vanaf de luchthaven vertrekken.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.