Reistips voor Nieuw Zeeland, onbewerkte natuur en diversiteit aan landschap

Bijna als een feit mag gerust gesteld worden dat Nieuw Zeeland over de meest epische landschappen bezit van heel de wereld. Wie de filmcollectie van Lord of the Ring kent weet precies waarom dit zo is. Met name de onbewerkte natuur en diversiteit aan landschap maken het land uniek. Denk hierbij aan de fiorden, het noorderlicht en vulkanische eilanden die dit land zo bijzonder maken.

Noorder-Eiland van Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is gelegen naast Australië in de Pacifische Oceaan. Met een reistijd van ruim 24 uur is Nieuw Zeeland de bestemming met de langste reistijd. Het aantal inwoners ligt bijna op vijf miljoen, verdeeld over het noorder- en zuiderlijke eiland. De oorspronkelijke inwoners zijn de Maori. De plek waar je de oorsprong van het land goed kan ervaren is Rotorua, gelegen in het noorderlijke deel van het land. Rotorua staat bekend om haar traditie en de vele vulkanische activiteiten met termische baden. Het veel gehoord nadeel is de stank van rotte eieren als gevolg van de vulkanische activiteiten.

Nagenoeg in elke stad kan je komen door middel van een busreis. In de meeste gevallen zal je vlucht binnenkomen in de hoofdstad Auckland. Een fantastische plek om te shoppen en een bezoek te brengen aan de vulkaan Rangitoto. De bekendste vulkaan in Nieuw Zeeland is White Island nabij Auckland. Met een korte boottocht kan je beide vulkanen bezoeken. De vulkanen zijn nog actief, maar geen bijzondere uitbarstingen hebben het laatste paar jaar plaats gevonden.

Als je van dolfijnen en walvissen houdt moet je een bezoek brengen aan Paihia, gelegen bij de Bay of Islands. Vissen, kayaking, wild water rafting en zand surfen zijn hier een bijzonder leuke bezigheid.

Zuider-Eiland van Nieuw Zeeland

Met een korte vlucht vanaf Auckland kan je een bezoek brengen aan het zuider-eiland. Queenstown is hierbij de meest populaire plek. Queenstown staat bekend als de ultime backpackers plaats. Activiteiten zoals bungy jumpen, skydiven, kayaking, wandelingen, uitgaan en met de ‘shotover jet’ op het gletsjerwater door de canyons. Milford Sound is de bekendste fjord. Met een boottocht kan je een tocht nemen van enkele uren tot enkele dagen. In de winterperiode heb je de mogelijkheid om het noorderlicht te zien, zoals bekend is van de Scandinavische landen. Als je in Queenstown bent is het bijna verplicht een bezoek te brengen aan Glenorchy, te voet of met een 4×4. Franz Josefgletsjer is een ander onvergetelijk hoogtepunt. De gletsjer is 12 km en heeft een sneeuwveld van 20 km lang. Het gebied is geschikt voor een lange wandeling voor de ervaren reiziger.

Wil je een rondreis door Nieuw Zeeland boeken? Hou er dan rekening mee dat de winter in Nederland, de zomer voor Nieuwe Zeeland is. De beste reistijd is afhankelijk van jouw voorkeur: Voor ski-liefhebbers is de winter de beste keuze. Hou je van zon en warmte? Dan is de zomer de beste keuze.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.