Wat kun je allemaal doen in Curaçao?

Naast dat je heerlijk kunt zonnen op de prachtige stranden van Curaçao zijn er nog veel meer leuke dingen te doen. Curaçao is echt een geliefd vakantieoord waar veel Nederlanders graag de zomer of winter doorbrengen. Het mooie van dit eiland is dat veel mensen hier ook de Nederlandse taal verstaan. Maar wat kun je eigenlijk allemaal doen op dit mooie eiland?

Waar moet ik verblijven op Curaçao?

Als je naar Curaçao gaat moet je natuurlijk wel ergens verblijven. Er zijn veel verschillende appartementen op Curaçao. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Zo kun je in het drukke Willemstad terecht, maar er zijn ook genoeg appartementen die rustiger gelegen zijn. Lodges op Curaçao worden ook steeds populairder. Dit zijn luxe appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. 

Wat voor activiteiten zijn er te doen?

Een keer varen met een duikboot, wie wil dat nou niet? Op Curaçao is het mogelijk. Dit is een onvergetelijke ervaring. Zwemmen met dolfijnen of varen op een stoere jetski zijn ook echte aanraders. Voor de mensen die liever relaxen is Curaçao ook de perfecte bestemming. Er zijn genoeg leuke Beachclubs waar je heerlijk kunt vertoeven. 

Een trip naar klein Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond eiland met azuurblauw water. Dit eiland is klein, maar fijn. Op klein Curaçao moet je eigenlijk wel geweest zijn als je Curaçao bezoekt. Je kunt het eiland met verschillende vervoersmiddelen bereiken. Zo kun je ervoor kiezen om een luxe zeiljacht te nemen, maar wel onder begeleiding natuurlijk. Voor de adrenalinejunks onder ons zijn er ook snelle rib powerboats.  

Handige tips/weetjes:

  • Andere valuta
  • Tijdsverschil
  • Geen inentingen nodig
  • Regenseizoen is van september t/m december
  • Ga in de avond niet alleen over straat.
  • Op de meeste plekken is gratis wifi
  • Je kunt gerust water uit de kraan drinken 
  • Vergeet je natuurlijk niet in te smeren

Tot slot

Vergeet vooral niet te genieten als je op vakantie gaat naar Curaçao. Er is voor jong en oud veel te doen, maar let wel op dat je niet alleen op pad gaat in de avond. Dat is wel het belangrijkste advies wat we je willen meegeven.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.