Ontdek Costa Rica met een rondreis

Costa Rica ligt in Centraal-Amerika naast Panama en Nicaragua. In tegenstelling tot die twee landen kent Costa Rica relatief veel welvaart. Naast goede voorzieningen en vriendelijke mensen is er in Costa Rica verschrikkelijk veel te zien. Een rondreis Costa Rica is dan ook voor veel mensen dé manier om het land te ontdekken.

Rondreis Costa Rica langs San Jose

De hoofdstad van Costa Rica is San Jose. Deze stad kun je dan ook zeker niet overslaan tijdens een rondreis Costa Rica. Deze stad met ongeveer 400.000 inwoners is rijk geworden met het exporten van koffiebonen. Door de vruchtbare grond om de stad werd er enorm veel koffie geproduceerd en groeide de stad aanzienlijk. In deze rijke periode zijn mooie bouwwerken gerealiseerd in de stad. Het nationale theater is de grote trots van de stad naast het Museo del Oro (goudmuseum).

Naast het opsnuiven van cultuur kun je in Costa Rica ook goed shoppen. Denk niet aan de bekende merknamen maar aan plaatselijke markten vol met goed en bijzonder eten. San Jose heeft zelfs de grootste markt van heel het land, de Mercado Central. Mensen die een rondreis Costa Rica maken slaan op deze markt vaak een voorraad in voor de reis naar de volgende locatie.

Andere bezienswaardigheden tijdens vakantie Costa Rica

Een rondreis Costa Rica is een prima manier om het land te verkennen. Naast de hoofdstad San Jose is een bezoek aan het regenwoud ook een echte aanrader. Vaak kun je georganiseerde tochten door het woud maken en er zelfs overnachten. Er zijn meerdere nationale parken in Costa Rica die allemaal een bezoek waard zijn. Een vakantie Costa Rica is natuurlijk niet compleet zonder te relaxen. Costa Rica staat voor rijke kust, een dag op het strand doorbrengen is dus eigenlijk een verplichting. Costa Rica heeft honderden kilometers kustlijn met vele baaien en lege stranden. Na een heerlijke dag ontspannen op het strand ben je weer klaar voor de volgende etappe in je rondreis Costa Rica.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.