Verschil tussen een glamping en een camping?

Op de website van Villatent wordt het mooi uitgelegd: in luxe genieten van een heerlijk buitenleven. Hoewel het idee van glamping en kamperen ongeveer hetzelfde is, zijn er toch veel verschillen in het uitvoeren tussen de twee. Voor kamperen heb je veel spullen nodig en moet je aan alles denken wil je een beetje overleven in de natuur. Bij glamping ligt dat anders: glamping is bedoeld om zo heerlijk en rustig mogelijk te genieten van de natuur, zonder al dat gedoe. Je hoeft geen dure tent aan te schaffen die na drie jaar al kapot is of lekt, geen extra kookspullen en al het extra gerei dat erbij komt kijken. Glamping doe je in stijl, op je eigen gemak. 

Leuke kant van kamperen

Het is wel waar; sommige mensen houden nou eenmaal ontzettend van het ‘simpele’ kampeerleven. De heerlijke knusheid van de hele familie in één tent, samen koken, en bovenal de gezelligheid van de avondjes bij een kampvuur met andere kampeerders die je hebt ontmoet. Kamperen is niet voor niets zo populair bij zoveel Nederlanders, het is namelijk ook een eigen leventje op de camping starten. De meeste Nederlanders gaan namelijk vaker dan één keer per jaar op vakantie, naar Frankrijk, Spanje of Italië hoor je vaak. Helemaal makkelijk als je er een weekje tussenuit wil dus, want je bent alleen afhankelijk van een plek waar je kan staan! 

Waarom dan toch glamping kiezen?

Glamping in Nederland wordt steeds populairder nu dat mensen het genot van de luxe tent kennen. Glamping heeft alleen een fijne Villatent nodig waar je kan verblijven, en verder kan je genieten van de buitenlucht terwijl je toch het idee hebt dat je kampeert. Geen wonder dat het dus zo populair is, het leven is makkelijker met alles al op één plek, zeker gecombineerd met de knusheid van regulier kamperen! Kortom, boek snel je vakantie voor een leuke glamping-vakantie en geniet ook van de heerlijke luxe van een Villatent! 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.