De veelzijdigheid van de Ardennen

De dagelijkse sleur herken je vast wel. Je bent druk met werk, het gezinsleven, sporten en andere verplichtingen. Af en toe is het goed om dan even op te laden en helemaal wat anders te doen. Nu is Nederland heel mooi, maar het kan zijn dat je al veel van Nederland hebt gezien. Als dat zo is, raden we je aan om de Belgische Ardennen te bezoeken. De Belgische Ardennen zijn namelijk erg veelzijdig. Of je nu alleen er tussenuit wil, met vrienden of met familieleden.

Bosrijk laaggebergte

België is opgedeeld in Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië. De Belgische Ardennen zijn een groot onderdeel van Wallonië, een bosrijk laaggebergte. De Ardennen bieden natuur, sportmogelijkheden en ook de liefhebber van cultuur en geschiedenis is hier op de juiste plek. In de Ardennen is de geschiedenis goed terug te zien. Kloosters en indrukwekkende kastelen vind je hier genoeg! Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er helaas ook hard gevochten in dit gebied. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis? Breng dan zeker een bezoek aan het ‘Baugnez 44 Historical Center´.

Spectaculair uitzicht vanaf Rocher du Hat

Op zoek naar een mooie wandelroute in de Ardennen? Een route van amper vijf kilometer lang (waardoor deze ook bijzonder geschikt is voor iedereen die niet zo sportief is!) brengt je naar de Rocher du Hat. Een prachtig uitzichtpunt. Bij het uitzichtpunt is ook een bankje geplaatst waardoor je hier heerlijk even kunt genieten van de rust en het uitzicht. Wanneer je hier bent, zul je zeker merken dat je ontsnapt bent aan de dagelijkse sleur. Wil je het liefst meerdere dagen verblijven in de Ardennen? En geef je het liefst niet teveel geld uit? Een goedkope camping in de Ardennen is camping Polleur.

Met kinderen naar de Ardennen? Plopsa Coo!

Breng je met de kinderen een bezoek aan de Belgische Ardennen? Trakteer ze dan op een bezoek aan attractiepark Plopsa Coo. Terwijl de kinderen genieten van de vele spectaculaire attracties geniet jij van het adembenemende uitzicht op de beroemde watervallen!

Ga survivallen!

Wanneer je in de gelegenheid bent om de Ardennen meerdere dagen te bezoeken, is het zeker aan te raden om ook een dag te gaan survivallen. Ga bijvoorbeeld klimmen en abseilen, doe een helikopter dropping of ga met je vrienden kajakken.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.