Olüdeniz

Vakantie Olüdeniz

Met de “Blue Lagoon” heeft Olüdeniz een attractie in huis die veel badplaatsen haar benijden. Witte zandstranden zover als je kan kijken, kilometers lang, waar vind je dat nog? Olüdeniz is een relatief recente badplaats. Bij de aanleg ervan werd er rekening mee gehouden dat strandtoeristen toch liever geen betonnen muur van hotels en appartementen in de onmiddellijke nabijheid willen. Voor de kust van Olüdeniz liggen tal van kleine eilandjes die gemakkelijk bereikbaar zijn met bootjes. Een alternatief is een boottocht langsheen de kust: schitterende uitzichten zijn gegarandeerd. Een andere en originele manier om van die uitzichten te genieten is via paragliding. Wil je echt heel rustig van dat uitzicht genieten, installeer je dan op het dakterras van een café of een restaurant.

Goed om weten is deze rustige badplaats aan de turkooiskleurige zee, vooral geschikt is voor romantische zielen. Olüdeniz is gelegen is op iets minder dan anderhalf uur rijden van de vlieghaven van Dalaman. Overnachtingsmogelijkheden zijn legio in de buurt: zowel hotels als appartementen, villa’s en kleinere woningen. Ook de ligging is schitterend: dit plaatsje is omgeven door het Babadag-gebergte, dat begroeid is met talloze pijnbomen.

Overloop al deze pluspunten nog eens: hagelwitte stranden aan een turkooiskleurige zee, géén betonnen muur aan het strand, een grillige kust met eilandjes ervoor en omgeven door een gebergte. Verwondert het je dan wanneer Olüdeniz vaak vermeld wordt op lijstjes met de mooiste stranden ter wereld?

De belangrijkste bezienswaardigheid in de nabijheid van Olüdeniz is de Vlinderkloof. Je wordt er verwelkomd door honderden vlinders.

Strand Olüdeniz

Op het hagelwitte strand van de “Blue Lagoon” in Olüdeniz is er veel ruimte voor wie hier zijn vliegvakantie doorbrengt. Voorlopig is het dorpje nog te klein om al te veel toeristen aan te trekken en op te vangen. Dankzij de eerder grillige kustlijn zijn er nog veel mooie plekjes op het strand waar het echt rustig zonnen is. Voor zo’n rustig plekje moet je misschien wel een kwartiertje stappen, maar dat moet je soms ook doen wanneer je op zoek bent naar een niet-betalend strand.

Omdat het verkeer op het water gelimiteerd is tot verplaatsingen naar de eilandjes voor de kust is het hier ook rustig en aangenaam snorkelen. Speedboten en jetski’s zijn al helemaal niet welkom in dit paradijselijke oord.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.