Afrika

Afrika is een land waar veel mensen graag naar toe gaan op vakantie. Het is het op een na grootste continent op aarde. Dit werelddeel wordt door veel mensen gezien als de bakermat van de moderne mens. De oudste menselijke resten zijn in Afrika gevonden.de mogelijkheden.

Afrika op de wereldkaart

Het Afrikaanse continent samen met de eilanden op het continentale plat beslaat ongeveer 20% van het totale landoppervlakte van de wereldkaart. Er wonen hier meer dan 1 miljard mensen verdeeld over 54 landen.We willen je op deze site bekend maken met een aantal bekende en minder bekende reisbestemmingen zoals Kenia, Tanzania, Gambia, de Kaapverdische eilanden en bijvoorbeeld Egypte. Ook enkele gebieden zoals de Serengeti, het Malawi meer en de verschillende natuurparken worden besproken. Natuurlijk mogen de wereldsteden die dit werelddeel rijk is niet ontbreken.

Geografie

De geografie van het Afrika is zeer afwisselend te noemen.Zuidelijk van de rijke en vruchtbare noordkust vindt men de droge Sahara woestijn. Dit is de grootste woestijn ter wereld. Vele regenwouden liggen ten zuiden van deze woestijn. Het zuiden en het oosten van het continent bestaan voor een groot deel uit savannen dit zijn droge grasvlakten met hier en daar bomen en struikgewas. De bekendste Afrikaanse dieren zoals de olifant, leeuw en de gnoe leven hier.

De rest van Afrika bestaat voornamelijk uit grasland. Aan de westkust ligt de Atlantische Oceaan en aan de oostkust de Indische Oceaan. In het noordwesten wordt Afrika door slechts enkele kilometers zee gescheiden van Europa en in het uiterste noordoosten door het water van het sluisloze Suezkanaal van Azië.

Er zijn verschillende vlakten te vinden in Afrika, hierbij kan gedacht worden aan de kustvlaktes en de vlaktes in het binnenland (centrale vlakte, de vlakte bij de Niger, de vlakte bij de Zambezi, de vlakte van de Hoog-Nijl, de vlakte van de Tsjaad en de vlakte van de Kalahari.

Afrika een hele mooie ervaring

Trek je er graag op uit en wil je een land gaan verkennen waar je veel kunt beleven? Dan is Afrika een land waar je volop je hart kunt ophalen en van de natuur gaan genieten. Het klimaat is hier afwisselend.De meeste mensen in Afrika zijn arm maar desondanks vriendelijk en gastvrij. Wat er van dit werelddeel ook gezegd mag worden, de Afrikaanse bevolking heeft gebrek aan veel dingen waar wij in de westerse wereld “niet” zonder kunnen, maar tijd en levensvreugde is er in overvloed. Je kunt eens een dagje bij deze mensen mee gaan draaien en eens kijken hoe eenvoudig zij alles oplossen, je kunt nog veel van de Afrikaan leren. Afrika is daarom een bestemming waar je volop kunt genieten en beleven. Je kunt hier niet alleen veel leren, ook lekker bruin worden zit in het pakket want de Afrikaanse zon schijnt bijna altijd. Ben je al overgehaald om dit werelddeel of een van zijn wereldsteden te gaan bezoeken? Afrika is een land voor jong en oud die eens wat van de wereld willen zien.

Reizen naar Afrika

 

 

Backpacken

Backpacken: ontdek de wereld met een rugzak!

Je wilt er even tussenuit. Je bent net afgestudeerd, hebt net je eindexamen achter de rug, je gaat voorlopig op sabbatical of je hebt gewoon even genoeg van het drukke leven. Je wilt weg uit het koude kikkerland! Met andere woorden: het is tijd dat je op reis gaat. En hoe kan je beter op reis gaan door met zo ...
Verder Lezen

Marrakech: een prachtige koningsstad in Marokko

Marrakech (of Marrakesh, Marrakesj) is een stad in het westen van Marokko en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Marrakech heeft 823.154 inwoners. De stad is, samen met Fez, Meknes en Rabat,  een van de vier koningssteden van Marokko. De stad is gelegen op de vruchtbare Haouzvlakte, aan de voet van de Hoge Atlas. Marrakech, in 1062 gesticht door Yusuf ...
Verder Lezen